Câți bani primesc școlile pentru „Săptămâna Verde”

Școlile care au aplicat pentru fonduri în cadrul programului "Săptămâna Verde" vor putea primi banii începând de luna aceasta conform unui ordin de ministru.
  • Publicat:
Câți bani primesc școlile pentru „Săptămâna Verde”

Buget de 100 de milioane de lei

Proiectul școlar Săptămâna Verde beneficiază de un buget de 100 de milioane de lei din fondul pentru mediu valabil pentru anii 2024 – 2025.

Conform calendarului oficial, școlile au avut termen până în luna septembrie pentru a depune cererile de finanțare, iar luna aceasta urmează să primească fonduri necesare pentru excursii și activități.

Ordinul de ministru prevede că bugetele vor fi alocate lunar la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, iar suma totală va fi distribuită în funcție de numărul de școli, numărul de elevi și nivelul de învățământ.

În cazul în care unele școli nu au aplicat la termen, bugetele lor vor fi distribuite altor unități de învățământ din același județ.

Programul „Săptămâna Verde”

Programul „Săptămâna Verde” face parte din inițiativele Ministerului Educației care se desfășoară în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, în paralel cu programul „Școala altfel”. Aceste activități, desfășurate pe parcursul a cinci zile consecutive, sunt menite să ofere elevilor experiențe educaționale în afara clasei, cum ar fi excursii și proiecte de mediu.

Deși școlile au avut posibilitatea să trimită solicitări de finanțare până în luna septembrie, lista unităților care vor primi finanțare nu este încă publică. Inspectoratele județene sunt responsabile de accesarea fondurilor și de distribuirea acestora către școli, conform ordinului emis de Ministerul Educației pe 7 octombrie 2024.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”