Un bărbat din Chișineu-Criș a murit brusc, în timp ce conducea. Simptomele care i-ar fi putut salva viața

Un bărbat din orașul Chișineu-Criș, județul Arad, a murit brusc, în timp ce conducea o mașină, iar medicii chemați la fața locului nu l-au putut resuscita.
  • Publicat:
Un bărbat din Chișineu-Criș a murit brusc, în timp ce conducea. Simptomele care i-ar fi putut salva viața

Tragedia s-a produs astăzi, 14 octombrie 2024, în jurul orei 12.00, chiar în centrul orașului Chișineu-Criș. Bărbatul în vârstă de 68 de ani se afla la volanul unui autoturism când a murit brusc, iar mașina scăpată de sub control a lovit un alt autoturism parcat, la numai câțiva metri de o trecere de pietoni aglomerată.

Strada pe care s-a produs accidentul era foarte aglomerată, având în vedere că totul s-a întâmplat la ora la care mulți copii ieșeau de la școală.

„Norocul a fost că maşina nu a ajuns până la trecerea de pietoni, pentru că atunci puteau fi mai multe victime. Din câte se pare, şoferul a suferit un infarct miocardic”, a declarat Flaviu Chereji, primarul orașului Chișineu-Criș, pentru Agerpres.

Oamenii care au fost martori la accident au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la locul accidentului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Arad, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viață pe șofer. Aceștia au stabilit că bărbatul a suferit un infarct miocardic.

Ce este infarctul miocardic și care sunt simptomele

Infarctul miocardic este denumirea medicală a necrozei miocardice acute. De regulă, este cauzat de trombi (cheaguri formate la nivelul arterial, venos) care blochează circulația fluxului sangvin și produc necroza ischemică a mușchiului cardiac.

Cea mai comună manifestare a infarctului miocardic este durerea severă survenită brusc în piept, durere ce poate radia în maxilar, în umărul și apoi în brațul stâng sau în ambele brațe.

De asemenea, pacientul poate manifesta transpirații excesive, stări de fatigabilitate, dificultăți în respirație. Durerea resimțită este similară cu angina pectorală, însă este mult mai intensă și durează mai mult (între 15 minute și câteodata, câteva ore).

Sunt cazuri în care pacienții nu prezintă niciun simptom, iar infarctul totuși se produce: pacienți care resimt in piept doar un disconfort moderat confundat cu indigestie și pacienți care se prăbușesc brusc și își pierd viața având o stenoză largă.

Infarctul miocardic acut este asociat cu o rată de mortalitate de 30%, de aceea, este important ca pacienții să înțeleagă necesitatea consultației cardiologice ca metodă de prevenție a apariției bolii de natură cardiacă.

Infarctul miocardic poate fi clasificat în funcție de aspectul electrocardiografic ca fiind infarct spontan (este cauzat de ruptura plăcii de aterom în boala coronariană), infarct miocardic secundar unui dezechilibru ischemic (cauzat de spasmul coronarian, embolia coronariană, hipo/hipertensiunea arterială) și infarctul fatal care reprezintă moartea subită cardiacă, cu simptome sugestive de ischemie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”