(P) Rutina de noapte în 5 pași pentru o piele sănătoasă

  • Publicat:
(P) Rutina de noapte în 5 pași pentru o piele sănătoasă

Secretul unui ten cu aspect mai tânăr constă în a avea o rutină de îngrijire eficientă atât pentru zi, cât și pentru noapte. Adoptarea unui astfel de ritual benefic pielii tale poate fi răsplătită prin reducerea aspectului ridurilor, un ten mai luminos și un plus de elasticitate și hidratare. Lucru valabil mai ales dacă știi ce produse să alegi și ordinea corectă în care să le folosești.

Alegerea produselor pentru rutina de îngrijire de noapte depinde în mare măsură de afecțiunile cutanate pe care vrei să le tratezi. În ceea ce privește ordinea, există cinci pași simpli de urmat pe care îi vei descoperi în cele ce urmează.

Curăță tenul

Fie că trebuie să îndepărtezi machiajul de pe chip sau doar impuritățile, praful și sebumul în exces care se depun pe piele în cursul zilei, curățarea este una dintre cele mai importante părți ale rutinei tale de îngrijire de noapte. Curățarea este un prim pas în combaterea sau prevenirea unei serii de afecțiuni ale pielii, cum ar fi pungile de sub ochi, aspectul tern al tenului, îmbătrânirea prematură sau hiperpigmentarea.

Poți opta pentru o curățare profundă, alegând un produs pe bază de uleiuri, urmat de unul delicat, cremos. După curățare, folosește o dischetă de bumbac uscată pentru a-ți șterge fața și verifica dacă ai îndepărtat excesul de produs de pe piele. Acest pas este esențial, deoarece toate produsele de îngrijire pe care le folosești ulterior se vor absorbi mai bine și mai ușor pe tenul perfect curat.

Folosește un toner

O loțiune tonică este un produs de tonifiere facială care îți pregătește și mai bine pielea pentru a absorbi ingredientele benefice ale cremelor și serumurilor pe care vrei să le aplici ulterior. Dacă vrei să adaugi retinol la rutina ta, este indicat să folosești un toner hidratant.

Aplică o cremă de ochi

Aceste cremele sunt de obicei mai lejere decât majoritatea produselor hidratante și sunt aplicate doar în zona de sub ochi. În rutina completă, este o idee bună să aplici mai întâi cea mai ușoară cremă. Pentru rutina de noapte, alege o cremă hidratantă pentru ochi care ajută la repararea barierei cutanate în timp ce tu dormi.

Dacă vrei să combați cearcănele, caută produse pe bază de ingrediente care conferă luminozitate pielii, cum ar fi vitamina C. În schimb, dacă vrei să adaugi și o doză de retinol în jurul ochilor ca parte a rutinei tale de îngrijire, alege un produs antiîmbătrânire și masează-l ușor în zona de sub ochi.

Folosește un serum

Serumurile conțin doze concentrate ale anumitor ingrediente. Sunt concepute pentru tratarea unor afecțiuni specifice. Serumurile cele mai populare sunt produse folosind ingrediente precum acidul hialuronic, care hidratează și regenerează pielea, sau nutrienți hrănitori și antioxidanți, precum vitamina C sau E. De asemenea, poți opta pentru produse mai specifice, cum ar fi un ser cu niacinamida care ajută la reducerea petelor pigmentare.

Găsește-l pe cel potrivit nevoilor pielii tale. Asigură-te că respecți instrucțiunile privind frecvența cu care trebuie utilizat serumul și împreună cu ce alte ingrediente îl poți combina. De exemplu, dacă alegi să folosești un serum de noapte cu retinol, nu ar trebui să folosești și crema de noapte din aceeași gamă în aceeași seară.

Hidratează pielea

Urmează încă o parte esențială a oricărei rutine de îngrijire a pielii: crema hidratantă. Noaptea, pielea intră în modul de reparare, așa că vei beneficia de pe urma unei creme de noapte care hrănește tenul în profunzime.

Persoanele cu pielea uscată sau mixtă ar trebui să opteze pentru creme hidratante mai dense, emoliente, cu ingrediente precum unt de shea, ceramide și uleiuri din plante. Totodată, dacă ai pielea predispusă la acnee sau grasă – un tip de ten care are nevoie la rândul său de hidratare – ar trebui să optezi pentru un gel hidratant pe bază de apă. Acesta este mult mai blând cu tenul tău și conține adesea ingrediente calmante, precum apa de trandafir, aloe vera și niacinamida.

Urmând acești cinci pași simpli, nu investești doar în sănătatea pielii tale, ci și în bunăstarea ta generală. Nu uita, consecvența este esențială. O rutină dedicată îngrijirii pielii pe timp de noapte poate face minuni în timp, dezvăluind astfel un ten mai radiant și mai tânăr.

Sursa foto: Freepik.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”