Cum reușește Dragoș Bucur să-și țină diabetul sub control: Dieta echilibrată a juratului de la „Românii au Talent”

Dragoș Bucur, diagnosticat cu diabet de peste 25 de ani, a reușit să își țină boala sub control printr-o dietă echilibrată și administrarea precisă a insulinei. Ce dietă are actorul?
  • Publicat:
Cum reușește Dragoș Bucur să-și țină diabetul sub control: Dieta echilibrată a juratului de la „Românii au Talent”

Dragoș Bucur, cunoscutul actor și jurat de la „Românii au Talent”, trăiește de peste 25 de ani cu diabet, o afecțiune care i-a schimbat stilul de viață, dar pe care a reușit să o gestioneze prin disciplină și alegeri sănătoase.

Dragoș Bucur, diagnosticat cu diabet

După ce a fost diagnosticat cu această boală, prezentatorul tv a adoptat o dietă echilibrată și a renunțat în mare parte la dulciuri, preferând să consume fructe și smoothie-uri atunci când simte nevoia de ceva dulce.

„Am renunțat la dulciuri, le-am înlocuit cu fructe și smoothie-uri. Mai fac mici excepții, dar de obicei apelez la alternative sănătoase”, a declarat actorul. De asemenea, Dragoș Bucur este atent la consumul de glucide, esențial în gestionarea glicemiei, și își administrează cu rigurozitate dozele de insulină, în funcție de cantitatea de carbohidrați din alimentele consumate.

Controlul precis al cantităților de carbohidrați și insulină îl ajută să își mențină boala sub control, fără a face mari compromisuri în ceea ce privește stilul de viață.

„Știu exact câți hidrați are fiecare aliment pe care îl consum, astfel pot ajusta cu ușurință doza de insulină necesară”, a explicat Dragoș Bucur, subliniind importanța disciplinei în alimentație pentru persoanele care suferă de diabet.

Printr-o combinație de dietă atent monitorizată și insulinoterapie, Dragoș Bucur a reușit să își țină diabetul sub control și să ducă o viață activă, echilibrată, fără a renunța complet la micile plăceri culinare.

Sursă foto – Instagram

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”