Vremea se răcește accentuat! Un val de aer rece va traversa țara noastră! Zonele în care sunt așteptate lapoviță și ninsori

Vremea se schimbă de marți, 15 octombrie 2024. Dacă până acum am avut parte de vreme caldă, iată că temperaturile scad în majoritatea zonelor țării.
  • Publicat:
Vremea se răcește accentuat! Un val de aer rece va traversa țara noastră! Zonele în care sunt așteptate lapoviță și ninsori
Vremea intră într-un proces răcire accentuat

Vremea se răcește accentuat de marți, 15 octombrie 2024! Prima dată se va răci în nord, iar mai apoi în centrul țării. Încep și ploile în Dobrogea, în Maramureş, local în Transilvania, dar și în Moldova. La munte vine iarna. Sunt așteptate ninsori, dar și lapoviță, însoțite de un vânt năprasnic. 

Vremea intră într-un proces răcire accentuat

Pentru ziua de marți, 15 octombrie, meteorologii anunță o răcire a vremii. Va ploua în Maramureș, în Transilvania, în Moldova, dar și în Dobrogea. Maximele zilei pleacă de la 10 grade în Bucovina și ajung la 24 de grade prin Oltenia.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile încep să scadă. Vor fi cel mult 15…16 grade. Ziua este una plăcută, iar minimele ajung pe la 5…6 grade.

Vremea se răcește simțitor în ținuturile vestice. Norii apar destul de rar pe timpul zilei, dar la noapte e posibil să plouă puțin și aici.

La munte va ninge

Un aer mai rece pătrunde și în Transilvania, iar cel mai frig o să fie în depresiuni. Vântul bate cu putere în zonele înalte de munte, însă devine activ și în sudul provinciei. La noapte se răcește accentuat. Vor fi -2 grade în zona Miercurea Ciuc. La munte se așteaptă să fie lapoviță și ninsori.

În ținuturile sudice, va continua vrema de toamnă blândă și vor fi până la 24…25 de grade în termometre, valori mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă a anului.

În București, ziua de marți aduce vreme frumoasă și mai caldă decât ar trebui. Maxima ajunge la 22 de grade, iar la noapte se adună norii și apar ceva condiții de ploaie.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”