Boala care ucide în numai 48 de ore, confirmată la o școală din Ilfov. Dr. Sandra Alexiu: „Niciun copil nu era vaccinat!”

O boală care ucide în numai 48 de ore a fost confirmată la un copil de la o școală din județul Ilfov. Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov a explicat că "niciun copil din clasa respectivă nu era vaccinat".
  • Publicat:
Boala care ucide în numai 48 de ore, confirmată la o școală din Ilfov. Dr. Sandra Alexiu:

Meningita meningococică, boala confirmată în școala din Ilfov, este cea mai gravă formă de meningită, care poate duce rapid, în aproximativ 48 de ore, la complicații grave și chiar la moarte.

Dr. Sandra Alexiu a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, că niciunul dintre colegii copilului care s-a îmbolnăvit nu este vaccinat, deși tratamentul este gratuit pentru această categorie de vârstă.

Boala care ucide în numai 48 de ore

„În una din școlile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningită meningococică, o boala produsă de o bacterie numită Neisseria Meningitidis (meningococ).

Această boală poate ucide un om în 48 de ore. Persoane la risc: copiii mici sub 4 ani, adolescenții, vârstnici, precum și cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise.

Statul român decontează vaccinurile pentru unii dintre cei aflați la risc și vârstnici peste 65 de ani. Pentru toți ceilalți vaccinurile se cumpără. Nu sunt ieftine, dar te protejează de moarte (în chinuri și în foarte scurt timp). Pentru persoanele aflate în contact cu cazul confirmat se face profilaxie cu anumite antibiotice pe o scurtă perioadă de timp. Antibioticul se administrează numai cu o rețetă eliberata de un medic. Azi am dat o singura rețetă, deși am anunțat părinții…

Din clasa respectivă niciun copil nu era vaccinat cu vaccinurile disponibile… Daca nu ne vom trezi din această inconștiență care ne decimează copiii, vom avea generații întregi scurtate de la vârste fragede.

1 doza de vaccin meningococic = 6 pachete de țigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri”, a scris. dr Sandra Alexiu în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Hepta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”