Ingredientul din produsul cumpărat de mii de români, care îi poate lăsa pe șoferi fără permisul de conducere

Un ingredient dintr-un produs cumpărat zilnic de mii de români îi poate lăsa pe șoferi fără permisul de conducere, în cazul unui DrugTest al Poliției.
  • Publicat:
Ingredientul din produsul cumpărat de mii de români, care îi poate lăsa pe șoferi fără permisul de conducere

Rezultatele fals pozitive ale aparatelor DrugTest folosite de polițiștii români au devenit, în ultimele luni, un adevărat subiect de discuție în spațiul public și chiar au condus la modificarea legislației, după ce numeroși șoferi au rămas fără permisul de conducere și au fost cercetați penal, însă într-un final testele toxicologice au arătat că nu consumaseră substanțe interzise.

Totuși, în continuare, există astfel de probleme, în special în cazul șoferilor care consumă anumite produse ori medicamente înainte de a se urca la volan.

Există o listă de medicamente care pot da rezultate fals-pozitive la testul DrugTest al Poliției Române de care toți șoferii români ar trebui să știe pentru a evita o situație neplăcută.

Pe lângă medicamente, însă, există și alte produse alimentare care pot influența testul DrugTest.

Chinina din apa tonică poate da rezultate fals-pozitive

Dr. Cristian Paparău, medic legist, a explicat, într-un clip video pe Facebook, care este ingredientul dintr-un produs cumpărat zilnic de mii de români care poate da un rezultat fals-pozitiv.

„Orice apă tonică are în compoziția sa și chinină, nu contează producătorul, nu produsul în sine are o problemă. (…) Însă, la un eventual drugtest, chinina, care este în apa tonică, poate da un rezultat fals pozitiv la amfetamină. Așadar, există riscul ca după ce consumi o astfel de băutură să ieși pozitiv la un test în trafic. Testul de sânge și de urină în mod normal ar trebui să iasă negative. Însă există riscul să rămâi fără permis timp de 72 de ore după ce consumi o astfel de apă tonică. Intervalul în care s-ar pozitiva un eventual DrugTest să-l considerăm undeva de ordinul orelor”, a scris medicul Cristian Paparău, într-un clip video, postat pe Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”