Alina a adunat zilnic sute de sticle cu garanție de la pelerinii veniți la Sfânta Parascheva pentru a-și crește fiul

Alina, o tânără din Iași, mamă a unui băiat de 12 ani, a profitat de pelerinajul uriaș desfășurat în Iași, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, pentru a aduna zilnic sute de sticle cu garanție.
  • Publicat:
Alina a adunat zilnic sute de sticle cu garanție de la pelerinii veniți la Sfânta Parascheva pentru a-și crește fiul

Tânăra în vârstă de 37 de ani își crește singură băiatul și, pentru că a făcut doar patru clase, îi este greu să găsească un loc de muncă, astfel că, a găsit o ocazie perfectă pentru a face rost de bani.

Peste 350.000 de persoane au participat, timp de opt zile, la pelerinajul de la Iași organizat pentru Sfânta Parascheva. Oamenii au stat la o coadă uriașă pentru a se ruga pentru sănătate și în tot acest timp au băut apă, sucuri sau ceaiuri, iar PET-urile rămase în urmă au reprezentat o șansă pentru Alina.

Alături de cățelușa Mira, care o urmează peste tot, femeia a găsit un căruț cu ajutorul căruia a început să strângă sticlele pentru a obține garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj cu sigla SGR.

„De câteva zile vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă. Am învățat să mă descurc singură toată viața, m-am despărțit de soț în urmă cu câțiva ani, e mai bine așa, deoarece aveam numai probleme cu el. Mi-am luat copilul și am plecat unde am găsit și eu să stau, însă nu am renunțat la el, nici nu am vrut să mă gândesc la asta”, a povestit Alina pentru jurnaliștii de la bzi.ro.

În medie, tânăra a reușit să adune peste 300 de sticle pe zi, suma primită în schimb fiind de aproximativ 150-180 de lei.

„Decât să cerșesc sau să fur, am ales să strâng sticle. Am lucrat un timp la spălat vase și la făcut curățenie, doar că după ce am rămas singură, trebuia să am grijă de copil. Este și greu să mă angajez, deoarece am doar 4 clase, dar măcar aș fi învățat să scriu bine și să socotesc, așa m-aș fi putut angaja la un magazin. Pot să mă descurc, am alocația de la băiat, mai găsesc să merg la treabă uneori sau mai adun sticle. Păi, într-o zi, aici am reușit să strâng undeva la 300 și ceva de sticle, și așa, lumea le aruncă la gunoi”, a mai explicat femeia din Iași.

Sursa foto: Envato.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”