Există multe trucuri pe care gospodinele le folosesc acasă, iar unul dintre ele este să pui oțet în mașina de spălat. Ingredientul poate face minuni pentru acest electrocasnic indispensabil.
De asemenea, rufele tale vor fi mult mai curate, mai ales cele albe. Oțetul te poate ajuta atunci când vrei să cureți foarte bine mașina de spălat, dar să ai și hainele impecabile.
Oțetul dezinfectează mașina de spălat și este înlocuitorul perfect pentru detergentul din comerț. Este ieftin și e la îndemâna tuturor! Tot ce au de făcut este să dai drumul la mașină pe un program de apă fierbinte și să pui două cănuțe de oțet în loc de detergent. Mașina trebuie lăsată să spele în gol pentru a se dezinfecta complet.
„Oțetul NU este contraindicat pentru curățarea depunerilor de calcar din mașinile de spălat și nu afectează în timp componentele lor, fie că vorbim de garnituri, furtunuri sau alte componente”, explică Eduard Pascaru, Field Service Manager la Depanero, service autorizat pentru electrocasnice, electronice și IT.
„Asta pentru că oțetul ajunge să fie diluat într-o cantitate mare de apă și devine inofensiv. Ba chiar a detaliat și procesul pentru curățarea mașinii de spălat cu oțet”, adaugă specialistul.
Bineînțeles, cum probabil ai intuit, în scenă intră un al doilea ingredient din cămară – bicarbonatul de sodiu: „poți pune bicarbonat (jumătate de pahar) în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat, iar în interiorul cuvei, doi-trei litri de oțet, în funcție de capacitatea mașinii, și selectezi un program de spălare la 90⁰C”. Conform lui Eduard, bicarbonatul ajută și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute și bacteriilor, iar oțetul dizolvă depunerile de calcar.
Punerea oțetului în vasul de toaletă este o metodă populară și eficientă pentru curățarea și menținerea igienei toaletei. Oțetul, în special oțetul alb, este cunoscut pentru proprietățile sale de curățare și dezinfecție. Această metodă este considerată una ecologică, deoarece oțetul este un produs natural, biodegradabil și non-toxic.
Oțetul conține acid acetic, care este eficient în dizolvarea și descompunerea depunerilor de calcar, murdărie, urină și alte resturi prezente în vasul toaletei. Aceasta face ca oțetul să fie util în curățarea petelor și a zonelor greu accesibile.
De asemenea, soluția de oțet alb cu apă este foarte utilă și pentru curățarea parchetului sau a suprafețelor din marmură sau granit. În cazul în care ai în casă urme de la tocurile pantofilor, atunci poți folosi lână de oțel, care se găsește în toate magazinele de bricolaj.
Sursă foto: Shutterstock.