Combinații periculoase de alimente care te pot îmbolnăvi. Tu le consumi?

Pe termen lung, combinațiile alimentare incorecte pot provoca inflamații cronice, tulburări de somn sau probleme digestive cronice.
  • Publicat:
Combinații periculoase de alimente care te pot îmbolnăvi. Tu le consumi?

Specialiștii în nutriție vă recomandă acordați mai multă atenție necesităților propriului organism și urmăriți reacțiile acestuia după fiecare masă.

Combinații alimentare riscante pentru organism

Iaurt cu fructe

Da, ai auzit bine! Fructele şi lactatele au timp de digestie diferit şi fermentează, provocând balonări şi încetinind digestia. De asemenea, schimbă flora intestinală, produc toxine şi congestionează sinusurile.

Mănâncă fructele singure, fără combinatii cu alimente bogate în proteine animale, combină-le doar cu lapte vegetal sau alege un sortiment de iaurt simplu, fără arome.

Omletă cu brânză

Mulţi o consideră o combinaţie neutră, însă combinaţiile de alimente bogate în proteine nu sunt recomandate, căci care se digeră greu şi creează un mediu toxic în stomac, şi aici sunt deja două tipuri de proteină animală.

Ideal ar fi să combini oul cu legume, nu cu brânzeturi şi, cu atât mai puţin, nu adăuga carne. Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru sandiwich-ul cu şuncă şi caşcaval ori pentru pastele cu parmezan şi carne.

Cereale cu lapte şi fresh de portocale

Cerealele cu lapte sunt acceptate doar dacă sunt cereale integrale, dar fără adaos de zahăr (acesta fermentează în combinaţie cu laptele). Nu adăuga, însă, suc proaspăt de portocale sau alt fruct acid peste această combinaţie căci acesta inhibă enzimele responsabile cu digerarea cerealelor.

Dacă vrei neapărat, poţi bea fresh-ul de portocale cu jumătate de oră înainte de cerealele cu lapte.

Sandwich și cafea

În zilele ocupate, un mic dejun rapid pare soluția cea mai bună, însă nu este deloc așa. Grăsimile simple din pâine împiedică digerarea calciului, care este benefic sistemelui nervos și celui cardiovascular. Mai mult, dacă bei și cafea, acest lucru nu va fi deloc bun pentru sănătatea ta.

Paste cu brânză și roșii

Amidonul din paste începe să se digere imediat cum ai băgat pastele în gură. Asta e posibil cu ajutorul unui ferment din saliva, ptialina. Roșiile, însă, sunt pline de acizi oxalic, malic, citric, care, chiar și în cantități infime, reușesc să atace și să distrugă fix fermentul acesta. Ca și cum n-ar fi de ajuns, și proteina din brânză se pune de-a curmezișul digerării amidonului.

Citește și: 10 întrebări esenţiale despre nutriţie – Care sunt cele mai periculoase combinaţii alimentare?-VIDEO by CSID

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”