Riscuri pentru sănătate când gătești într-o tigaie zgâriată. Medicii avertizează asupra pericolelor

Gătitul este o activitate zilnică esențială în viețile noastre, dar este important să fim conștienți de igiena corectă a ustensilelor de gătit, în special a tigăilor.
  • Publicat:
Riscuri pentru sănătate când gătești într-o tigaie zgâriată. Medicii avertizează asupra pericolelor

Neglijarea curățării adecvate a unei tigăi poate duce la serioase pericole pentru sănătate, avertizează medicii.

Dr. Poonam Desai – care își spune @doctoranddancer pe TikTok – a postat un videoclip pe aplicație în care explică de ce se grăbește să arunce repede tigăile antiaderente sau ceramice zgâriate. Doctorul a spus „că pot adăuga milioane de microplastice în alimentele noastre’, iar clipul a strâns deja peste jumătate de milion de vizualizări.

Microplasticele sunt particule mici de plastic, care măsoară mai puțin de cinci milimetri și sunt adesea invizibile cu ochiul liber. Ele pot rezulta din descompunerea materialelor plastice de dimensiuni mai mari, dar sunt prezente și în îmbrăcăminte și în produsele de uz casnic.

De ce nu ar trebui să gătim într-o tigaie zgâriată

Alergeni și reziduuri alimentare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”