Iar de acest lucru pare-se că japonezii sunt conștienți.
Când bei apă în timpul mesei, saliva se diluează şi grăbeşte eliberarea sucurilor gastrice responsabile cu digestia alimentelor. Ca urmare, stomacul va primi semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce va genera probleme de digestie, balonare.
Apa consumată în timpul meselor principale diluează sucurile digestive şi, de asemenea, afectează şi nivelul de aciditate naturală al stomacului, implicit, şi sistemul digestiv, determinând corpul să absoarbă mai puţine vitamine şi substanţe nutritive.
Oricât de ciudat ar suna, un pahar cu apă băut în timpul mesei îți poate usca gura. Unora le place să adauge o felie de lămâie în apă, ceea ce o face o băutură acidă care afectează secreția de salivă. Lipsa salivei duce la uscarea gurii care presupune apariția unor simptome neplăcute, inclusiv respirația urât mirositoare. Apa cu lămâie poate agrava, de asemenea, anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi refluxul acid, și poate deteriora smalțul dinților tăi.
Deși poate fi greu să reziști nevoii de a bea apă între două îmbucături, iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos:
Este una dintre cele mai eficiente modalități de a te menține hidratat. De asemenea, te poate face să te simți mai plin, astfel încât să ajungi să mănânci mai puține calorii.
Deoarece sarea tinde să-ți facă sete, este mai bine să optezi pentru alimente care conțin mai puțin sodiu.
Mâncarea bine mestecată este mai ușor de digerat de stomac, iar pe măsură ce mesteci, corpul tău produce mai multă salivă, scăzând dorința de a bea apă.
Dacă iei o gustare rapidă în drum spre birou, sunt șanse să-ți fie sete, deoarece vei simți nevoia să-ți termini masa cu apă.