De ce oamenii din Japonia evită să bea apă la masă

Deşi hidratarea adecvată este crucială pentru sănătatea generală, consumul apei împreună cu mesele principale poate face mai mult rău decât bine.
  • Publicat:
De ce oamenii din Japonia evită să bea apă la masă

Iar de acest lucru pare-se că japonezii sunt conștienți.

De ce japonezii nu beau apă în timpul mesei

Îngreunează digestia

Când bei apă în timpul mesei, saliva se diluează şi grăbeşte eliberarea sucurilor gastrice responsabile cu digestia alimentelor. Ca urmare, stomacul va primi semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce va genera probleme de digestie, balonare.

Încetineşte absorbţia substanţelor nutritive

Apa consumată în timpul meselor principale diluează sucurile digestive şi, de asemenea, afectează şi nivelul de aciditate naturală al stomacului, implicit, şi sistemul digestiv, determinând corpul să absoarbă mai puţine vitamine şi substanţe nutritive.

Vei avea gura uscată

Oricât de ciudat ar suna, un pahar cu apă băut în timpul mesei îți poate usca gura. Unora le place să adauge o felie de lămâie în apă, ceea ce o face o băutură acidă care afectează secreția de salivă. Lipsa salivei duce la uscarea gurii care presupune apariția unor simptome neplăcute, inclusiv respirația urât mirositoare. Apa cu lămâie poate agrava, de asemenea, anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi refluxul acid, și poate deteriora smalțul dinților tăi.

Cum să eviți să bei apă în timpul meselor

Deși poate fi greu să reziști nevoii de a bea apă între două îmbucături, iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos:

Bea apă cu 30 de minute înainte de masă

Este una dintre cele mai eficiente modalități de a te menține hidratat. De asemenea, te poate face să te simți mai plin, astfel încât să ajungi să mănânci mai puține calorii.

Consumă mese mai puțin sărate

Deoarece sarea tinde să-ți facă sete, este mai bine să optezi pentru alimente care conțin mai puțin sodiu.

Fă-ți timp să mesteci mâncarea

Mâncarea bine mestecată este mai ușor de digerat de stomac, iar pe măsură ce mesteci, corpul tău produce mai multă salivă, scăzând dorința de a bea apă.

Nu mânca în grabă

Dacă iei o gustare rapidă în drum spre birou, sunt șanse să-ți fie sete, deoarece vei simți nevoia să-ți termini masa cu apă.

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”