Peste 4.000 de alerte emise în 2024 pentru produse alimentare, conform InfoCons

  • Publicat:
Peste 4.000 de alerte emise în 2024 pentru produse alimentare, conform InfoCons
În primele luni ale anului 2024, aplicația InfoCons a înregistrat 4055 de alerte pentru produse alimentare nesigure. foto: freepik

În ultimii ani, siguranța alimentară a devenit o preocupare majoră. De la începutul acestui an, au fost emise 4055 de alerte pentru diverse produse alimentare, conform unei analize InfoCons. 

Ziua Mondială a Alimentației este sărbătorită anual pe 16 octombrie, iar tema din 2024 este „O alimentație sigură astăzi pentru un viitor sănătos”. Tema de anul acesta subliniază necesitatea unei acțiuni globale pentru a asigura accesul tuturor la o cantitate suficientă de alimente, diversificate, nutritive și sigure.

4055 de alerte emise în 2024 pentru produse alimentare

În primele luni ale anului 2024, aplicația InfoCons a înregistrat 4055 de alerte pentru produse alimentare nesigure, ceea ce evidențiază o criză majoră în siguranța alimentară și necesitatea unei vigilențe sporite din partea consumatorilor și producătorilor.

Cu ajutorul Aplicației Europeane Gratuite InfoCons , consumatorii pot verifica dacă produsele pe care le achiziționează sunt în conformitate cu standardele de siguranță! În secțiunea de Alerte a Aplicației, cetățenii au acces direct la alertele pentru produsele alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene.

Aplicația cu care verifici ce mănânci

Prin intermediul secțiunii de Alerte a Aplicației Europene InfoCons , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele alimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

  • Data la care a fost emisă alerta (de la cea mai recentă, la cea mai veche);
  • Descriere explicită a produsului;
  • Țările vizate;
  • Problema identificată cu produsul;
  • Gradul de risc.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”