Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea în lunile următoare. Vom avea parte de o iarnă ciudată

Meteorologii au anunțat că iarna își va face simțită prezența mult mai repede anul acesta și că va fi ger cumplit, inclusiv în Capitală.
  • Publicat:
Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea în lunile următoare. Vom avea parte de o iarnă ciudată
Gerul și ninsorile vor pune stăpânire pe România. foto: freepik

În următoarele luni, meteorologii anunță o iarnă destul de aspră pentru România, inclusiv pentru București. Începând cu luna noiembrie, temperaturile vor scădea, iar primele ninsori sunt așteptate în a doua jumătate a lunii, odată cu un val de aer polar.

Temperaturile vor fi în jurul valorilor normale pentru această perioadă, dar în decembrie și ianuarie, iarna va deveni tot mai intensă, cu temperaturi care vor coborî frecvent sub zero grade, atingând chiar -10°C în oraș​. Meteorologii Accuweather anunță valori termice scăzute și ninsori în iarna ce urmează.

Gerul și ninsorile vor pune stăpânire pe România

De asemenea, se așteaptă perioade cu alternanțe de ninsoare, lapoviță și ploaie înghețată, iar în februarie, deși temperaturile ar putea crește ușor, frigul și ninsorile vor continua, prelungind iarna până la începutul primăverii​.

Temperatura maximă a lunii decembrie, în Capitală, va fi de doar 9-10 grade Celsius, la începutul lunii. Vremea își va face de cap apoi și frigul va pune stăpânire pe oraș. Pe timpul nopților va fi ger năprasnic!

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Pentru bucureșteni, este recomandat să se pregătească pentru o iarnă mai geroasă decât cea din ultimii ani, cu condiții meteo schimbătoare și posibile ninsori abundente la sfârșitul anului. De Crăciun vor fi în jur de 5 grade Celsius, iar în noaptea de Revelion se vor înregistra -8 grade Celsius în București. Va fi foarte frig comparativ cu anii trecuți, când la final de an s-au înregistrat temperaturi cu plus.

Foto: Captură Accuweather

Cum va fi vremea în ianuarie 2025

Luna ianuarie din 2025 vine la pachet cu temperaturi la fel de scăzute în București. Se va forma polei în multe zile, din cauza temperaturilor foarte mici și a ploilor ce vor fi.

Ninsorile nu vor lipsi nici ele din peisaj, iar pe timpul nopților se vor înregistra și temperaturi de -8 grade Celsius. Va fi mult mai frig decât în anii trecuți, iar pentru prima dată în mulți ani, bucureștenii vor simți că este iarnă, în adevăratul sens al cuvântului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”