Un tânăr de 27 de ani, internat la spitalul Bagdasar Arseni, a paralizat brusc. Medicii nu au nicio explicație

Un tânăr de 27 de ani, internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, a paralizat la scurt timp după ce a acuzat dureri de mâni și picioare.
  • Publicat:
Un tânăr de 27 de ani, internat la spitalul Bagdasar Arseni, a paralizat brusc. Medicii nu au nicio explicație
A început să aibă dureri în luna mai, apoi a paralizat brusc. Foto: captură video Digi24

Caz medical rar la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală! Un tânăr de doar 27 de ani, care a acuzat dureri la mâni și la picioare, a paralizat instant. A fost internat la terapie intensivă, iar doctorii i-au anunțat familia că nu mai are șanse de supraviețuire. Specialiștii susțin că simptomele i-au fost provocate de un virus. În prezent, medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni se chinuie să-i afle diagnosticul exact. 

A început să aibă dureri în luna mai

Coșmarul tânărului a început în luna mai 2024, când a acuzat, brusc, dureri de mâni și de picioare. În doar câteva zile, corpul i-a cedat și a ajuns de urgență la terapie intensivă. Doctorii de la cinci spitale i-au pus diagnostice diferite, dar momentan nu se știe ce virus a pus stăpânre pe el.

Medicii nu i-au pus un diagnostic

„Mi-au spus că, posibil, până dimineață să nu mai apuce. Ne-am dus la el, era galben, galben precum ceara”, a declarat  mama băiatului, pentru digi24.ro.

Medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni au încercat să-l ajute. În ultimele trei luni, tânărul a făcut progrese mari datorită ședințelor de recuperare.

„Au eliminat o cauză autoimună, o cauză bacteriană, o cauză virală și atunci concluzia neurologilor de acolo a fost că a fost totuși un virus care nu a putut fi identificat”, a spus dr. Mihaela Mandu, medic de recuperare fizică, potrivit sursei citate anterior.

Se mișcă, dar are nevoie de recuperare

În prezent, acesta se poate deplasa, încet, pe distanțe mici. Doctorii susțin că pacienții cu astfel de probleme sunt victime ale accidentelor rutiere.

„Pacientul din tetraplegic este un tetraparetic funcțional, poate să mergă pe distanțe mici, medii, cu sprijin în cadru și eu cred că vom depăși și acest stadiu și vom ajunge la un stadiu de independență mai mare, cârjă, baston”, a declarat și prof. dr. Gelu Onose.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”