Anchetă la Spitalul de Pediatrie din Cluj, după ce un bebeluș de 4 luni a murit. Mama lui face acuzații grave: „Mi-am dat seama că e ceva în neregulă”

Este anchetă la Spitalul de Pediatrie din Cluj, după ce un bebeluș s-a stins din viață sub privirile îndurerate ale mamei sale. 
  • Publicat:
Anchetă la Spitalul de Pediatrie din Cluj, după ce un bebeluș de 4 luni a murit. Mama lui face acuzații grave: „Mi-am dat seama că e ceva în neregulă”
Bebeluș mort la Spitalul de Pediatrie din Cluj. foto: freepik

Un bebeluș de doar 4 luni a murit la Spitalul de Pediatrie din Cluj, după ce a făcut insuficiență multiplă de organe, ca urmare a unui șoc septic. Medicii celui mic susțin că acesta trebuia operat de urgență din cauza unei boli cardiace, doar că nu a mai avut loc la Institutul Inimii și a rămas la Spitalul de Pediatrie.

Bebeluș mort la Spitalul de Pediatrie din Cluj

Acuzații grave la Spitalul de Pediatrie din Cluj, după moartea tragică a unui bebeluș de doar 4 luni. Micuțul trebuia operat din cauza unei afecțiuni cardiace grave, dar a fost internat la Spitalul de Pediatrie. Acolo, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid.

Copilul ar fi avut pneumonie

Spitalul de Pediatrie din Cluj a demarat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele care au dus la decesul bebelușului. Pe de altă parte, conducerea Institutului Inimii susține că nu lipsa locurilor a fost motivul pentru care operația nu a avut loc, ci starea precară de sănătate a sugarului.

Micuțul ar fi suferit de pneumonie, iar infecția s-a agravat într-o stare septică, ceea ce a împiedicat intervenția chirurgicală la inimă.

Tatăl bebelușului a declarat că toate analizele medicale erau în ordine și că băiețelul nu prezenta niciun semn de infecție sau inflamație înainte de internare.

După ce a fost internat, micuțul a fost diagnosticat cu stafilococ auriu și, ulterior, a suferit un șoc septic care i-a cauzat insuficiența multiplă de organe și, în final, decesul.

Mama a simțit că bebelușul ei nu e bine

La fiecare consult, mama copilului a mărturisit că era rugată să părăsească sala, lucru pe care l-a perceput inițial ca o măsură pentru a-i proteja starea emoțională.

Totuși, femeia a simțit că ceva nu era în regulă cu el: „La fiecare consult m-au trimis afară, credeam că e ca să nu îmi fie mie rău. Și când a decedat am fost trimisă afară, mi-am dat seama că ceva nu e în regulă”.

Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii, a explicat că starea gravă a copilului, atât din punct de vedere cardiac cât și general, nu permitea o intervenție chirurgicală. Părinții sugarului au depus o plângere penală, solicitând răspunsuri și justiție, potrivit Antena 3 CNN.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”