(P) Cele mai eficiente produse pentru îngrijirea pielii în 2024

În ultimii ani, oamenii au devenit tot mai interesați de lumea produselor de îngrijire a pielii, care sunt realizate din ingrediente naturale, care includ și un complex de ceramide, cu rol esențial în restabilirea barierei naturale a pielii.
  • Publicat:
(P) Cele mai eficiente produse pentru îngrijirea pielii în 2024
(P) Cele mai eficiente produse pentru îngrijirea pielii în 2024

În acest an, tendințele la produsele pentru îngrijirea pielii s-au schimbat, marile branduri dorind să ajute oamenii să aibă o piele perfectă, cu aspect vizibil întinerit. Astfel, acestea au introdus colecții impresionante de produse mai eficiente de îngrijire a pielii pe piața internațională. În principal, au devenit foarte populare, produsele naturale și ecologice, care răspund și nevoilor mediului.

În ultimii ani, oamenii au devenit tot mai interesați de lumea produselor de îngrijire a pielii, care sunt realizate din ingrediente naturale, care includ și un complex de ceramide, cu rol esențial în restabilirea barierei naturale a pielii.

Beneficiile ceramidelor asupra pielii sunt:

  • Au proprietăți puternice de hidratare asupra pielii și mențin umiditatea cât mai mult timp, mai ales în combinație cu acid hialuronic
  • Ajută la restabilirea barierei de protecție a pielii alături de alte ingrediente care se găsesc în mod natural în piele, ajutând la refacerea lipidelor pielii
  • Mențin sănătatea și hidratarea pielii, ajută la combaterea elementelor dăunătoare acesteia
  • Reduc acneea, rozaceea, eczemele
  • Ajută în tratamentul pielii uscate și sensibile
  • Previn deteriorarea tenului expus la soare și la factorii duri de mediu
  • Oferă o îngrijire terapeutică a pielii, o stare de bine și acoperă nevoile pielii.

Ceramidele din produsele cosmetice sunt livrate în mod eficient pielii, prin tehnologia MVE. Aceasta este găsită în produsele de brand și oferă o hidratare de lungă durată. MVE oferă mai multe faze de hidratare, astfel tenul este menținut foarte bine hidratat timp de 24 de ore. Alături de ceramide se folosesc și ingrediente precum acizi grași, dar și o substanță de legare a apei, cu acțiune antiseptică și antiinflamatoare, cunoscută cu numele de fitosfingozină.

Tendințe în îngrijirea pielii în 2024

Una dintre principalele tendințe este folosirea algelor în produsele de îngrijire a pielii. Acestea sunt bogate în antioxidanți, vitamine B și C, magneziu, zinc și alte minerale, care îmbunătățesc imunitatea. Ele au proprietăți antimicrobiene, combat acneea, curăță porii înfundați, hidratează perfect, cresc proprietățile protectoare ale pielii.

Acidul hialuronic este o componentă importantă a produselor cosmetice de îngrijirea tenului, care reține umiditatea în straturile cutanate superioare.

Niacinamida este un ingredient complex din creme, seruri și alte cosmetice pentru piele. Este sub formă de vitamina B3, are efect calmant și vindecător asupra tenului, reduce hiperpigmentarea, aspectul porilor dilatați, roșeața, previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Cele mai noi tendințe în îngrijirea pielii sunt:

  • Emulsiile pentru curățarea tenului și a corpului de sebum, murdărie și alte cosmetice; ele au efect de hidratare, conțin ceramide, acid hialuronic, tehnologia MVE (ce eliberează treptat substanțele hidratante timp de 24 de ore)
  • Loțiunile hidratante pentru față și corp, prentru pielea uscată, care refac bariera protectoare a pielii și rețin umiditatea la suprafața pielii
  • Cremele pentru piele care hidratează în profunzime, au efect calmant, ajută la recuperarea intensivă, netezesc și hrănesc pielea, oferă un efect de prospețime și protecție UV.

Alte direcții în acest domeniu includ tehnologii care ajută în menținerea aspectului tânăr și a unei siluete frumoase. În acest an s-au îmbunătățit tehnologiile de administrare a unor ingrediente pentru îngrijirea pielii. Acestea includ: criolipoliza, biorevitalizarea, întinerirea sau peelingul cu laser și altele. Experții combină metodele cosmetologice cu alimentația sănătoasă pentru prevenirea îmbătrânirii. De asemenea, se pune accent pe terapia cu infuzie de vitamine și alte ingrediente naturale pentru sănătate.

În saloanele de înfrumusețare se utilizează o metodă de fotoîntinerire cu laser și lumină pulsată intensă IPL pentru îmbunătățirea texturii pielii, stimularea colagenului și combaterea petelor de vârstă. Există și produse de marcă (cu această tehnologie medical-estetică, pentru terapie non-invazivă) care pot fi cumpărate din magazinele online și utilizate acasă. Acestea vizează anumite probleme ale pielii, cum ar fi: roșeața, petele de îmbătrânire, rozeceea, liniile fine, pistruii.

Dacă ești în căutarea celor mai eficiente produse pentru îngrijirea pielii, le poți găsi pe site-uri de specialitate. Acestea conțin ingrediente anti-îmbătrânire și sunt realizate în colaborare cu medici dermatologi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”