Ajutor de la stat, în valoare de 700 de lei, pentru toți românii care îndeplinesc aceste condiții

În județul Prahova, mamele minore care continuă să frecventeze școala beneficiază, începând cu acest an școlar, de o bursă lunară de 700 de lei, menită să prevină abandonul școlar.
  • Publicat:
Ajutor de la stat, în valoare de 700 de lei, pentru toți românii care îndeplinesc aceste condiții

Începând cu acest an școlar, mamele minore din județul Prahova continuă să primească o bursă lunară în valoare de 700 de lei, cu scopul de a încuraja educația și prevenirea abandonului școlar. Această inițiativă, demarată anul trecut, are ca obiectiv sprijinirea adolescentelor care rămân însărcinate și care doresc să își finalizeze studiile până la finalizarea învățământului obligatoriu.

Bursă pentru mamele minore

Pentru a beneficia de această bursă, mamele minore trebuie să frecventeze cursurile și să nu acumuleze mai mult de 60 de absențe nemotivate. Astfel, aceste ajutoare financiare sunt menite să contribuie la stabilizarea vieții educaționale a tinerelor mame, oferindu-le resursele necesare pentru a se concentra asupra studiilor.

Anul trecut, în județul Prahova, 20 de adolescente, majoritatea provenind din mediul urban, au beneficiat de acest sprijin. Bursa se acordă până la finalul clasei a XII-a, chiar dacă elevele împlinesc 18 ani în timpul școlarizării. Direcția de Învățământ din Prahova a stabilit ca până pe 20 octombrie, școlile să transmită informații către Inspectoratul Școlar Județean Prahova (ISJPH) despre situația bursierilor, inclusiv a celor care vor începe să primească bursa din noiembrie.

Creștere alarmantă a numărului de mame minore

Situația adolescentelor care devin mame a fost recent evidențiată de publicația Observatorul Prahovean, care a raportat o creștere alarmantă a nașterilor în rândul minorelor la Maternitatea Ploiești. Din ianuarie până în luna iunie a acestui an, 75 de minore, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, au născut, majoritatea venind din medii vulnerabile, inclusiv din zone rurale. Multe dintre aceste fete se confruntă cu analfabetismul și, deși unele reușesc să își ducă copiii acasă cu sprijinul familiei, altele ajung la centrul maternal din Băicoi, unde locuiesc cu bebelușii până la rezolvarea problemelor sociale.

Sursă foto – wirestock / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”