Aparatul din casă care îți golește buzunarele. Consumă o cantitate uriașă de energie electrică

  • Publicat:
Aparatul din casă care îți golește buzunarele. Consumă o cantitate uriașă de energie electrică

Ai observat că factura la energie electrică a crescut considerabil în ultima vreme? S-ar putea ca un „vinovat” neașteptat să se ascundă chiar sub nasul tău. Este vorba despre un aparat electrocasnic care, deși pare inofensiv, poate consuma o cantitate uriașă de energie electrică.

Cine este marele consumator?

Mulți dintre noi am bănuit că televizorul, frigiderul sau mașina de spălat sunt cei mai mari consumatori de energie electrică. Cu toate acestea, studiile recente au scos la iveală un alt „monstru” energetic, care se strecoară adesea neobservat în casele noastre: ventilatorul de la baie.

Aerisirea în baie este esențială, mai ales că aici se formează extrem de ușor aburi, chiar și după un duș scurt. Astfel, ventilatorul devine soluția cea mai potrivită pentru cei care nu au geam. Dacă acesta este uitat pornit, factură la curent este posibil să vină mai mare decât v-ați fi așteptat. Se recomandă că acesta să nu stea pornit mai mult de 30 de minute, pentru că altfel va genera un consum foarte mare de energie.

Cum poți reduce consumul de energie al ventilatorului din baie?

1. Alege un model eficient energetic: La cumpărare, caută ventilatoare cu etichetă energetică cât mai bună.

2. Utilizează-l doar când este necesar: Evită să-l lași pornit mai mult timp decât este necesar.

3. Curăță-l periodic: Un ventilator curat funcționează mai eficient și consumă mai puțină energie.

4. Instalează un senzor de umiditate: Un senzor de umiditate va porni automat ventilatorul doar atunci când nivelul de umiditate din baie depășește un anumit prag.

CONCLUZIE

În timp ce ventilatorul din baie poate contribui la creșterea facturii la energie, el nu este de obicei cel mai mare consumator. Pentru a reduce semnificativ consumul de energie în gospodărie, este important să te concentrezi pe aparatele care consumă cele mai mari cantități de energie, cum ar fi încălzitoarele de apă, cuptoarele, plitele electrice și aparatele de aer condiționat.

Alte sfaturi pentru a reduce consumul de energie

  • Înlocuiește becurile incandescente cu LED-uri.
  • Deconectează încărcătoarele atunci când nu sunt utilizate.
  • Spală rufele la temperaturi scăzute și alege cicluri scurte.
  • Izolează corespunzător locuința.

Sursă foto: Shuttertsock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult