Secretele longevității dezvăluit de Julia Hawkins, sportiva centenară care s-a stins din viață la 108 ani

  • Publicat:
Secretele longevității dezvăluit de Julia Hawkins, sportiva centenară care s-a stins din viață la 108 ani

Julia Hawkins este un nume care va rămâne întipărit în istoria sportului datorită determinării şi a reuşitei indiferent de barierele întâlnite, inclusiv cele legate de vârstă. 

„Există ceva magic în ceea ce ți se întâmplă când eşti pe pista de alergare. Pur și simplu simți că picioarele tale au aripi”, spunea Hawkins, în urmă cu trei ani, când la Jocurile de seniori din Louisiana şi a înregistrat şi un record de viteză la 100 de metri.

Julia Hawkins a murit, la 108 ani, alergând să-şi satisfacă propria curiozitate: „Ce este dincolo”. 

Cele cinci secretede longevitate ale centenarei

Mâncarea sănătoasă, echilibrată nutriţional, exercițiile fizice zilnice, odihnă, relaţii amoroase stabile, întâlniri regulate cu prietenii, optimismul şi…lectura: „Am citit mii de cărți. Am citit toate cărțile cu mistere”, a spus Hawkins, care nu a permis televizorul în casa ei. „Asta a făcut o asemenea diferență”, a spus Hawkins, care din cauza vederii nu foarte bune, asculta până de curd audio-book-uri.

Dorul de soţul ei, o făcea pe Hawkins, în urmă cu trei ani, să se întrebe “de ce sunt lăsată afară, aici, la 105”, însă tot ea găsea răspunsul acestui mister: “Mă tot gândesc că sunt gata să merg unde este el. Ultima mare minune a vieții este ce se întâmplă după aceea și sunt nerăbdătoare să aflu. Dar oamenii îmi tot spun că îi inspir. Îi ajut să rămână sănătoși. Acesta este scopul vieții mele. Rămân în viață pentru a fi o inspirație pentru câțiva oameni”.

Sursa foto: Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”