Vrei să prepari cea mai gustoasă supă cu găluște? Încearcă o rețetă genială din anul 1940

  • Publicat:
Vrei să prepari cea mai gustoasă supă cu găluște? Încearcă o rețetă genială din anul 1940

Supă cu găluște, rețetă autentică din 1940 – așa o preparau străbunicii pentru a obține o supă gustoasă, cu găluște pufoase care nu se sfărâmă.

Fără îndoială, supa cu găluște este unul dintre preparatele de bază care ne amintesc de copilărie, fiind des gătită de bunicii și părinții noștri. Gustul ei inconfundabil ne îndeamnă să o pregătim de fiecare dată când vrem ceva tradițional sau ne dorim o masă reconfortantă. Dar cum arăta rețeta de supă de găină cu găluște din 1940?

Cu ingredientele și pașii de mai jos, străbunicii noștri reușeau să prepare o supă extraordinar de gustoasă și simplu de realizat, fără ingrediente complicate.

Ingrediente pentru supa cu găluște

Un aspect des întâlnit când vine vorba de această supă este faptul că găluștele pot fi fragile și se pot sfărâma. Însă, cu un truc folosit de generații, ele devin pufoase și legate.

  • 1 găină
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 100 g griș
  • 1 ou
  • sare
  • puțin pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare:

„Se pune carnea la fiert în apă rece. După ce începe să clocotească, se adaugă sarea și se îndepărtează spuma formată, adăugând apoi ceapa curățată (fără zarzavat, pentru a păstra gustul autentic de găină). Se lasă la fiert timp de 3-4 ore, la foc moderat, până când carnea este bine fiartă. Se scoate carnea și ceapa, iar supa se limpezește adăugând puțină apă rece. După ce s-a clarificat, se strecoară și se pune din nou la fiert, adăugând găluștele de griș.

Pentru găluște: untul sau grăsimea se freacă până devine spumă, apoi se adaugă oul, sarea și grișul. Când supa clocotește, se formează găluștele cu lingurița și se adaugă în supă, lăsându-le să fiarbă la foc moderat, pentru a nu se sfărâma. Găluștele sunt gata când se ridică la suprafața supei; se mai lasă câteva clocote, apoi se servește cu pătrunjel verde tocat.”

Așa sună rețeta clasică din 1940, cu toată simplitatea și gustul autentic de altădată!

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”