De ce să nu combini niciodată ananasul cu căpșuna. Ce se întâmplă dacă faci această greșeală

  • Publicat:
De ce să nu combini niciodată ananasul cu căpșuna. Ce se întâmplă dacă faci această greșeală
Ce se întâmplă dacă combini ananas cu căpșună

În ediția de luni, 11 noiembrie 2024, a emisiunii Masterchef, jurații au avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută din partea unei concurente. Doamna Ionela a realizat un preparat care i-a dat ‘gata’ pe chefi cu gustul său. Concurenta a gătit carne cu varză și a combinat în farfurie și două fructe: ananas cu căpșună. Din păcate, preparatul acesteia i-a oripilat pe cei trei jurați. 

Ce se întâmplă dacă combini ananas cu căpșună

La Masterchef, concurenții se întrec în prepararea mâncărurilor care să-i impresioneze pe jurați. Însă de cele mai multe ori, combinațiile din farfurii nu sunt tocmai reușite. Este și cazul doamnei Ionela, care a crezut că gustul preparatului său îi va aduce laude din partea chefilor.

În schimb, jurații au rămas șocați de combinația de fructe care însoțeau carnea: ananas și căpșună. Conform experților, combinația de ananas și căpșună este destul de toxică pentru organism. Pare greu de crezut, dar mâncând aceste combinații de fructe incompatibile ajungeți să vă îmbolnăviţi în timp.

„Îmi pare rău, dar nu am putut să înghit! Am mestecat, am mestecat, dar de ce?”, a spus Sorin Bontea.

„Doamne, dumnezeule! Ai ales două fructe care o anulează pe cealaltă. Dacă tai o bucată de ananas și o lași pe gingie, îți mănâncă gingia”, a concluzionat și Scărlătescu.

preparat
Sursa foto: captură video PRO TV

„Asta e senzația de mahmureală. Gustul pe care îl ai după, e ăsta, acreala asta. Acidul ananasului a omorât dulceața căpșunei, vorbesc foarte serios. I-a dat o aciditate tipică portocalei. Dacă lași ananasul cu carne, carnea se topește. E ca soda, asta face ananasul”, a adăugat și Florin Dumitrescu.

Contraindicațiile ananasului

Este posibil ca unele persoane să aibă mâncărimi pe limbă sau buze dureroase imediat după ce au mâncat ananas. Deoarece bromelaina descompune proteinele, ea poate „mânca” carnea. Din acest motiv, este, de asemenea, un ingredient în frăgezitorul de carne. Dar imediat ce fructul este înghițit, acizii stomacului distrug enzima care consumă carnea.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News