Fructul care adaugă cinci ani la viață și topește grăsimea din ficat și din vasele de sânge

S-a mai descoperit că acest „superaliment” ar putea ajuta împotriva bolii Alzheimer și a bolii hepatice grase non-alcoolice.
  • Publicat:
Fructul care adaugă cinci ani la viață și topește grăsimea din ficat și din vasele de sânge
Fructul care adaugă cinci ani la viață și topește grăsimea din ficat și din vasele de sânge

Consumul regulat al acestui fruct ar putea adăuga până la o jumătate de deceniu la viață și chiar ar putea combate efectele negative ale alimentelor nesănătoase, sugerează un studiu. Se crede că strugurii, căci despre ei este vorba, ajută la reducerea riscului unor boli grave, cum ar fi bolile de inimă și cancerul, datorită beneficiilor pentru sănătate, de la îmbunătățirea sănătății creierului până la scăderea colesterolului. Și cercetări recente pe șoareci au arătat că rozătoarele care au primit zilnic un supliment de pulbere de struguri au trăit mai mult decât cele care nu au primit, raportează SurreyLive.

Strugurii, fructul care adaugă cinci ani la viață

Studiul a implicat o dietă bogată în grăsimi pentru șoareci, reprezentând tipul de alimente consumate frecvent în țările occidentale.

„Acest lucru adaugă o dimensiune cu totul nouă vechiului proverb „ești ceea ce mănânci””, a spus despre rezultatele studiului Dr. John Pezzuto, de la Western New England University din SUA.

Șoarecii care au primit un supliment echivalent cu o cutie de struguri au prezentat in ficat mai puțin gras, iar studiul a descoperit, de asemenea, că strugurii pot îmbunătăți funcția neuronilor din creier și, astfel, pot proteja împotriva bolii Alzheimer. În plus, fructul a avut efecte pozitive asupra comportamentului și cogniției, care au fost afectate la șoarecii hrăniți cu diete bogate în grăsimi, fără extract de struguri. Strugurii modifică efectiv expresia genelor, a explicat Dr. Pezzuto, care a descris descoperirile drept „cu adevărat remarcabile.”

Un al treilea studiu a arătat că, pe lângă celelalte calități, strugurii ajută la arderea caloriilor prin creșterea metabolismului. În mod special, ei pot ajuta la prevenirea bolii Alzheimer și a bolii hepatice grase non-alcoolice, ambele fiind asociate cu consumul de alimente nesănătoase.

„Reacția adversă a fost diminuată prin intervenția cu struguri. Supraviețuirea pe termen lung a fost, de asemenea, îmbunătățită. Aceste rezultate sugerează potențialul strugurilor în dietă de a modula expresia genelor, de a preveni deteriorarea oxidativă, de a induce metabolismul acizilor grași, de a ameliora ficatul gras non-alcoolic, dar și de a crește longevitatea atunci când sunt consumați împreună cu o dietă bogată în grăsimi”, a spus Dr. Pezzuto.

Citește și: Strugurele, fructul care „vindecă”: de ce să mesteci coaja boabelor

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult