Multă vreme sezonul de iarnă a fost considerat a fi o perioadă pentru boli și infecții, dar cercetările actuale contrazic această noțiune. În timpul sezonului rece vă puteți îmbunătăți sănătatea și imunitatea, iată și câteva fructe benefice!
Iernile sunt un moment fantastic pentru a vă îmbunătăți sănătatea și imunitatea prin alimentație și mod de viață. Lucrul interesant este că cercetările au arătat că temperaturile scăzute ne-ar putea crește sistemul imunitar, ceea ce ne-ar putea ajuta să evităm bolile, scrie site-ul vedistry.com.
Trebuie doar să fim atenți la resursele din timpul iernii! Cel mai bun anotimp pentru a vă bucura și a vă îmbunătăți sănătatea este iarna. Este o perioadă productivă a anului, plină de resurse naturale abundente de vitamine și minerale. Așadar, să ignorăm dezavantajele vremii reci și să ne concentrăm pe avantajele sale. Iată fructele benefice în sezonul rece:
Un delicios fruct care este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri. Vitaminele, proteinele, fibrele, acidul folic și potasiul sunt toate prezente în rodii, care sunt și o sursă bună de acești nutrienți. Are o concentrație mare de antioxidanți polifenoli, care ridică imunitatea.
În ceea ce privește acest fruct, există un fapt intrigant. Conform studiilor, caracteristicile antiinflamatorii ale rodiei pot contribui la scăderea riscului și la stoparea creșterii celulelor tumorale și a cancerului în organism. Pentru a preveni daunele cauzate de radicalii liberi în organism, acest fruct este cea mai bună opțiune.
Portocalele sunt considerate a fi cea mai disponibilă și abundentă sursă de vitamina C și fac parte din familia citricelor.
Fructele precum portocalele continuă să fie pe primul loc în lista de cumpărături de îndată ce vine sezonul de iarnă.
Fructul de ananas are un conținut ridicat de fibre.
Bromelaina, o substanță care se găsește în ananas, are atât calități antiinflamatorii, cât și anticancerigene. Nu uitați să adăugați acest fruct în coșul dumneavoastră de cumpărături, deoarece are calități medicinale uimitoare.
Amla este un fruct plin, luxuriant, care conține o mulțime de vitamine, antioxidanți și minerale vitale. Amla conține, de fapt, 600-700 mg de vitamina C, conform studiilor. Ayurveda pune foarte mult preț pe acest fruct. Fructul Amla este consumat în multe moduri, inclusiv sub formă de suc, pulbere, bomboane, murături sau pur și simplu ca fruct crud.
O metodă simplă de a include mai mulți nutrienți în dieta dumneavoastră este să adăugați pudră sau bomboane Amla la masă.
Căpșuna este un fruct sărac în calorii, fără colesterol și bogat în vitamine, fibre și cantități deosebit de mari de antioxidanți.
Bucurați-vă de aceste fructe vibrante în timpul iernii și întăriți-vă imunitatea de iarnă pentru a rămâne sănătoși înainte de sosirea sezonului estival. Pentru a profita la maximum de sezonul de iarnă și pentru a vă îmbunătăți starea generală de sănătate, nu uitați să includeți aceste fructe delicioase și sănătoase în dieta dumneavoastră.
ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.