Menținerea unui ten sănătos și radiant rămâne prioritară și în sezonul rece. Dacă visezi la o piele impecabilă, fără cicatrici, riduri sau alte imperfecțiuni, Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, doctor în Stiințe Medicale și expert în Estetica Medicală ne vorbește despre microneedling-ul modern, o soluție extrem de populară în prezent în clinicile de specialitate, o procedură revoluționară ce redefinește standardele de rejuvenare a pielii.
Microneedling-ul, cunoscut și sub denumirea de terapie cu Dermapen, este unul dintre cele mai populare tratamente pentru rejuvenarea pielii datorită eficienței sale dovedite și a numeroaselor beneficii pe care le oferă. Această tehnică inovatoare stimulează procesele naturale de regenerare ale pielii, fiind o soluție ideală pentru a obține un ten mai sănătos, ferm și luminos.
Ce înseamnă microneedling, mai exact? Microneedling-ul este o formă de mezoterapie, care se efectuează cu un dispozitiv specializat, în locul tradiționalei seringi. Aparatele de microneedling sunt dispozitive de penetrare transcutanată care crează la nivelul pielii 2 efecte: o injurie superficială, rapid reversibilă care declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină și al 2 efect este crearea prin înțepare de multiple canale permeabile pentru substanțele active aplicate pe piele în timpul procedurii.
Microneedling-ul creează microinjurii controlate la nivelul pielii, declanșând un răspuns natural de vindecare. În timpul acestui proces, pielea produce mai mult colagen și elastină, două proteine esențiale pentru elasticitatea și fermitatea pielii.
“Acest lucru ajută la netezirea ridurilor fine și profunde, la refacerea texturii pielii, redând fermitatea și elasticitatea pierdute odată cu înaintarea în vârstă. Dermapen este cel mai avansat dispozitiv de microneedling din lume, proiectat să trateze o gamă largă de probleme estetice ale pielii, precum cicatricile, vergeturile, ridurile, hiperpigmentarea și chiar căderea părului. Spre deosebire de metodele tradiționale, acesta folosește 16 micro-ace din oțel medical inoxidabil, care creează până la 1920 de microcanale pe secundă în piele.”, subliniază Dr. Amalia Anghel.
Această tehnologie revoluționară permite o penetrare mai precisă și mai eficientă, asigurând rezultate spectaculoase într-un timp scurt.
Tratamentul începe cu o consultație detaliată, în urma căreia medicul-specialist personalizează adâncimea acelor în funcție de nevoile pielii tale. Procedura este precedată de aplicarea unei creme anestezice pentru a asigura confortul pacientului.
Dr. Amalia Anghel: “Pașii tratamentului constau in aplicarea cremei anestezice, utilizarea dispozitivului pentru a trata zonele vizate, aplicarea unui ser sau a unei măști cu substanțe active pentru hidratare și calmare.”.
Durata unei ședințe este de aproximativ 20 de minute, iar rezultatele devin vizibile în 10-14 zile. Pielea poate prezenta o ușoară roșeață sau umflare, care dispare în câteva zile, grație cremelor cicatrizante și fotoprotectoare recomandate post-procedură.
“De obicei, sunt necesare între 4 și 6 ședințe, efectuate la un interval de 2-4 săptămâni, pentru a obține rezultate optime. Pacienții observă îmbunătățiri vizibile în textura pielii, reducerea cicatricilor și o diminuare semnificativă a ridurilor și hiperpigmentării.”, conchide medicul.
Cu o abordare personalizată și acces la cele mai noi tehnologii, fiecare dintre noi poate beneficia de soluții eficiente și sigure pentru o piele sănătoasă și radiantă chiar și în sezonul rece.
Sursă foto: Shutterstock.