Monica Bîrlădeanu ține o dietă proteică în Postul Crăciunului. Actrița în vârstă de 46 de ani a dezvăluit în ce constau mesele sale, dar și ce gustări are în pauzele de la filmări.
Monica Bîrlădeanu, celebra actriță care l-a cucerit pe medicul Valeriu Gheorghiță cu o rețetă inedită, le-a mărturisit fanilor ei pe rețelele de socializare că ține o dietă proteică în timpul Postului Crăciunului, care a început deja.
Având în vedere că are un program foarte încărcat la filmări, mai ales că acum joacă în noul serial „Betoane” de la Pro TV, ea nu are întotdeauna timp să își gătească, așa că a pus în aplicare câteva lucruri esențiale.
„Am început să filmez Betoane, un nou serial produs de Pro TV pe 7 octombrie, sunt plecată aproape zilnic 12 ore de acasă și cum urmez de principiu o dietă proteică, acum în post e mai dificil să-ți „aduni” doar din legume necesarul de proteine zilnic, mai ales dacă nu poți sta acasă să-ți gătești.
Dar pentru că am avut cu mai multă lume discuții despre asta, am zis să share-uiesc și cu voi câteva lucruri esențiale pentru cei ca mine”, s-a confesat actrița, care a spus cum reușește să își atingă zilnic aportul de proteine.
„Acum că a început Postul Crăciunului, zilnic sunt atentă la lucrurile astea:
1. Aleg mereu legume proteice (năut, mazăre, fasole, linte) față de cele cu conținut masiv de carbohidrați.
2. Suplimentez cu un shake de proteine vegan, să fiu sigură că mi-am atins targetul zilnic de proteine. În post e mai greu. 3. Sunt foarte disciplinată în legătură cu vitaminele zilnice (le pregătesc de seară), să am grijă să nu deprivez corpul de nimic (îmi fac analize și verific neapărat și B12).
4. Nu-mi lipsesc migdalele crude de nicăieri (am până și în geanta de personaj)”, a completat ea.
Năutul nu conține gluten și astfel nu reprezintă un declanșator al alergiilor sau intoleranțelor. Consumul de năut scade riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și obezitate și crește bacteriile bune din tractul gastrointestinal pentru a sprijini sănătatea digestivă și pentru a lucra ca un antiinflamator. Nu te speria, la început te vei confrunta cu gaze, dar organismul se poate adapta rapid. Dacă îți cumperi năut uscat îl poți prepara exact ca fasolea. Adică să îl lași la înmuiat.