Dincolo de televiziune, Gabriela Cristea și-a arătat priceperea în repetate rânduri în bucătărie. De la ciorbe, fripturi și zacuscă, vedeta a trecut acum la deserturi, și-a dezvăluit rețeta de gogoși din aluat de cozonac.
Pe Facebook, Gabriela Cristea, care are și o rețetă de sarmale cu ingrediente secrete, a împărtășit cu fanii rețeta ei de gogoși din aluat de cozonac. Vedeta s-a mândrit cu rețeta ei, spune că gogoșile ei sunt cele mai bune. Iată ingredientele necesare, dar și modul de preparare.
„Dragilor, facem gogoși. Gogoșile eu le fac cu aluatul de cozonac.(…) Avem 1 kilogram de făină, avem 400 de mililitri de lapte, dar n-o să-l folosesc pe tot de la început, pentru că nu pot să vă dau o cantitate exactă, între 350 și 400, în funcție de cât de uscată sau umedă este făina. Avem 250 de grame de zahăr, avem 100 de mililitri de ulei și 100 de grame de unt, 50 de grame de drojdie, am 6 ouă, dar voi folosi 6 gălbenușuri și 3 albușuri și 12 grame de sare, pentru potențarea gustului.(…)
Peste drojdia fărâmițată, adăugăm o lingură de zahăr și câteva linguri bune de lapte la o temperatură de aproximativ 35-37 de grade, nu mai fierbinte, pentru că ați putea opări drojdia. Amestecăm totul foarte bine și punem deasupra o mână de făină. Lăsăm drojdia să înceapă să se activeze și ne ocupăm de ouă. Desfacem în vasul mixerului, 3 gălbenușuri și 3 oua întregi, pe care le batem cu toată cantitatea de zahăr. Adăugăm drojdia activată, restul de lapte călduț și montăm cârligul de aluat și începem să batem totul, adăugând câte o lingură de făină. Punem doar jumătate din făină, iar restul o amestecăm cu sarea și o punem, de asemenea, la aluat.
Frământăm aluatul pentru 5-6 minute și după aceea îl lăsăm deoparte să se odihnească, pentru încă 10 minute. Reluăm frământatul aluatului și punem câte puțin din uleiul și untul amestecate și topite. Am terminat coca și o răsturnăm pe blatul de lucru, împachetăm bine, bine aluatul și punem înapoi în castron și îl lăsăm să se liniștească pentru 40-50 de minute și după aia începem să facem gogoșile.
După 45 de minute, aluatul aproape s-a triplat în volum, îl răsturnăm pe masa de lucru și îl întindem cu sucitorul, după care îl tăiem în forma de gogoși și trecem la prăjit. Încingem bine uleiul și punem gogoșile înăuntru și le lăsăm să se prăjească și pe o parte și pe cealaltă. După care le scoatem pe șervețel, le lăsăm să se scurgă de surplusul de grăsime și le dăm prin zahăr.”, a explicat Gabriela Cristea în filmulețul pe care l- a postat pe pagina de Facebook.