5 supe care te ajută să ai o glicemie normală. Sunt excelente și pentru gripă și răceală

Descoperă 5 supe recomandate de dieteticieni, care nu doar că te ajută să-ți menții glicemia în limite normale, dar sunt ideale și pentru a combate simptomele răcelii și gripei.
  • Publicat:
5 supe care te ajută să ai o glicemie normală. Sunt excelente și pentru gripă și răceală
5 supe care te ajută să ai o glicemie normală. Sunt excelente și pentru gripă și răceală

Vremea puloverelor a revenit oficial. Pe măsură ce temperaturile scad, așteptăm cu nerăbdare să ne îmbrăcăm hainele groase preferate și să gătim o oală de supă. Nu este doar o opțiune delicioasă pentru a vă ține de cald – supa poate fi foarte bună pentru menținerea sănătății. De fapt, rețeta potrivită de supă poate fi foarte nutritivă și vă poate ajuta să vă țineți glicemia sub control.

Multe supe sunt pline de ingrediente care ajută la menținerea sănătății, precum proteinele, fibrele și antioxidanții, fiind în același timp sărace în grăsimi saturate, ceea ce este important, deoarece bolile de inimă sunt strâns legate de diabet.

Supele sunt excelente și pentru gripă și răceală

Din păcate, lunile cu vreme rece coincid și cu revenirea sezonului de răceală și gripă. Din fericire, rețeta dvs. preferată de supă poate fi mâncarea perfectă pentru a obține nutrienții esențiali de care sistemul imunitar are nevoie pentru a alunga răceala. Dacă nu ați ținut cont de consumul de băuturi odată cu schimbarea sezonului sau vă simțiți deja rău, supele vă pot ajuta să vă hidratați.

Cele mai bune supe dacă aveți diabet

Supă de linte

Dacă încercați să vă controlați glicemia, supa de linte este o alegere excelentă, deoarece este bogată în fibre și proteine vegetale, dar mai săracă în grăsimi saturate, spune Vandana Sheth, RDN, CDCES, un expert în diabet și plante din Los Angeles. De fapt, o porție de 1 ceașcă de linte gătită oferă 18 grame de proteine și un număr impresionant de 16 grame de fibre.

„Acest profil nutrițional o face densă în nutrienți, satisfăcătoare și prietenoasă cu glicemia”, spune ea.

Cercetările au descoperit că lintea este deosebit de eficientă în stabilizarea glicemiei. Un studiu a arătat că în urma consumului unei porții de 110 grame (aproximativ 1 cană) de linte gătită s-a redus glicemia după masă cu până la 20%.

Supa Minestrone

Supa Minestrone reprezintă o masă bogată în nutrienți, deoarece este bogată în fibre și plină de legume și proteine vegetale, spune Jessica DeGore, RD, CDCES, dietetician înregistrat și specialist certificat în îngrijirea și educarea diabeticilor. Aceste calități o fac o alegere solidă atunci când încercați să gestionați glicemia.

În plus, dacă nu reușiți să vă atingeți ținta zilnică de legume fără amidon, adăugarea unui bol de minestrone vă poate ajuta să o atingeți. Dacă vă îngrijorează carbohidrații din pastele din minestrone-ul tradițional, DeGore sugerează să alegeți paste din grâu integral pentru un plus de fibre sau să înlocuiți pastele cu alte cereale integrale.

Supa Chili

Optimizați beneficiile nutriționale ale supei chili prin încorporarea multor legume tocate pentru un plus de fibre și prin înlocuirea cărnii de vită cu carne de pui sau curcan pentru a reduce totalul de grăsimi saturate per bol. Alyssa Pacheco, RD, dietetician înregistrat și proprietar al The PCOS Nutritionist, este un fan al supei chili de pui.

„Datorită puiului și fasolei este plin de proteine și fibre pentru a menține nivelul de zahăr din sânge mai stabil, ceea ce vă va face să vă simțiți mai sătul”, spune ea.  „Chili de legume este o altă opțiune care este plină de fibre, proteine vegetale și carbohidrați complecși. Fără carne, acest chili este adesea făcut cu mai multe legume și fasole, ceea ce îl face o alegere consistentă și prietenoasă cu diabetul”, adaugă Sheth.

Supă cremă de legume

Ai niște legume în frigider care trebuie folosite cât mai repede? Pregătiți o oală de supă cremă de legume. De la broccoli la roșii sau morcovi, opțiunile sunt nelimitate pentru supele de legume pasate. Nu numai că sunt ușor de preparat, dar aceste supe sunt, de asemenea, un avantaj pentru gestionarea glicemiei, deoarece sunt încărcate cu fibre și antioxidanți care combat inflamațiile. În plus, au tendința de a fi și mai sărace în carbohidrați.

Multe supe de legume sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive care susțin sistemul imunitar, cum ar fi vitaminele A și C.

Supă de pui

Supa de pui este o opțiune bogată în nutrienți pentru a vă consolida sistemul imunitar, fiind în același timp ușor de redus în carbohidrați. Dacă doriți să optimizați proteinele din următoarea dvs. supă de pui, Gina Jones, M.S., RDN, proprietara Gina Jones Nutrition, recomandă utilizarea stock-ului de pui pentru un plus de proteine, vitamine și minerale.

Există nenumărate variante de supă de pui, dar supa de legume cu pui este alegerea de top a lui Jones pentru diabet.

„Proteinele stock-ul de pui ajută la sațietate și ajută la reglarea glicemiei. Legumele fără amidon (cum ar fi morcovii, verdețurile, țelina) ajută la furnizarea de nutrienți și fibre suplimentare, ceea ce frânează poftele și îmbunătățește sațietatea și reglarea zahărului din sânge.”

Sursa: eatingwell.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult