Băutura „secretă” a centenarilor. În ce cantitate se bea, de fapt, pentru a ajunge la 100 de ani

Consumul moderat de alcool este adesea integrat în viața de zi cu zi de locuitorii din „zonele albastre”!
  • Publicat:

Locuitorii din „zonele albastre”, care includ părți din California-SUA, Japonia, Grecia, Costa Rica și Italia, au un principiu-cheie pentru o viață mai lungă! Acesta vine și cu o veste bună în special pentru consumatorii de vin.

Costa Rica, Grecia și Japonia găzduiesc trei dintre cele cinci regiuni extraordinare în care localnicii au de 10 ori mai multe șanse să trăiască până la 100 de ani decât oriunde altundeva. În timp ce porțiile mici, alimentele pe bază de plante și petrecerea timpului cu familia se numără printre diferitele reguli pe care le respectă, abordarea lor față de vin este cea care i-a intrigat pe mulți experți. În aceste comunități, consumul moderat de alcool este adesea integrat în viața de zi cu zi, unii localnici savurând unul sau două pahare în fiecare zi.

„Oamenii din toate Zonele Albastre (cu excepția adventiștilor) consumă alcool moderat și regulat”, a scris Dan Buettner, exploratorul Zonelor Albastre, după ce a efectuat cercetări în cele cinci regiuni, scrie getsurrey.co.uk.

„Cei care beau moderat trăiesc mai mult decât cei care nu beau. Trucul este să beți 1-2 pahare pe zi (de preferință vin Cannonau din Sardinia), cu prietenii și/sau cu mâncare. Și nu, nu vă puteți abține în cursul săptămânii și să beți 14 pahare sâmbătă”.

Având în vedere că NHS England (Agenția Națională de Sănătate a Angliei) se numără printre diversele organisme de sănătate care avertizează cu privire la pericolele pe termen lung ale alcoolului, inclusiv bolile hepatice, hipertensiunea arterială, accidentele vasculare cerebrale și diverse tipuri de cancer, această regulă privind consumul de alcool poate părea absurdă.

Beneficiile vinului roșu

Cu toate acestea, Dr. Gareth Nye, lector superior la Chester Medical School, a declarat că vinul roșu în special poate oferi anumite beneficii atunci când este consumat cu moderație. Într-un interviu exclusiv pentru publicația The Mirror, el a explicat: „Vinul roșu conține o substanță chimică numită resveratrol. Acesta este un compus vegetal despre care s-a sugerat că are proprietăți antioxidante.

Antioxidanții ajută la protejarea celulelor de daune, iar la persoanele în vârstă capacitatea lor de a proteja celulele este diminuată. Unele studii au sugerat că antioxidanții pot proteja celulele prin reducerea inflamației care, prin urmare, poate ajuta oamenii să trăiască mai mult. Cercetările au sugerat, de asemenea, că resveratrolul poate reduce tensiunea arterială și poate controla colesterolul prin creșterea HDL sau a colesterolului „bun”.

Pentru a vă bucura de avantajele sale fără a vă afecta organismul, este, prin urmare, vital să știți cât de mult vin este prea mult. În Regatul Unit, orientările actuale sugerează nu mai mult de 14 „unități” pe săptămână, repartizate pe parcursul a trei sau mai multe zile. Așadar, asta înseamnă aproximativ șase pahare medii (175 ml) de vin sau șase halbe de bere 4%, conform informațiilor Agenției Naționale de Sănătate a Angliei.

Probleme când limitele sunt depășite

Nutriționistul Helen Bell, de la Help & Advice, a declarat, de asemenea, pentru The Mirror: „Depășirea acestor limite poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli hepatice, risc crescut de cancer și probleme cardiovasculare.

Am avut cazuri în care persoanele credeau că beau moderat, doar pentru a-și da seama că consumul lor era mai mare decât cel recomandat, ducând la efecte adverse asupra sănătății. Recomand întotdeauna să țineți evidența consumului de alcool știind ce constituie o unitate de alcool”.

Între timp, Dr. Nye a adăugat: „Nimeni nu ar trebui să bea alcool pentru beneficii pentru sănătate, moderația este întotdeauna cheia. În mod ideal, cât mai puțin alcool posibil este cel mai bun pentru sănătate, dar dacă simțiți că aportul dvs. de alcool a crescut în timp sau simțiți că vă bazați pe alcool, atunci ar trebui, în mod ideal, să căutați ajutor pentru acest lucru”.

Foto: arhivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult