Bananele sunt un fruct delicios și sănătos, dar, ca orice altă fructă perisabilă, pot ajunge să se coacă prea repede sau să se strice dacă nu sunt alese corect. De multe ori, ne dorim banane coapte, dar nu prea coapte și nici prea verzi. Ei bine, există un truc simplu și eficient pentru a-ți alege bananele perfect coapte, exact atunci când ai nevoie de ele!
Kelsy Nixon, bucătarul profesionist și gazdă a unei emisiuni culinare, @kelseynixon, a mărturisit că a descoperit un nou mod a de acumpăra bananale pentru ca acestea să reziste mai multe zile, în timp ce făcea cumpărături într-un magazin corean, unde angajații magazinului ambalau bananele „la diferite niveluri de coacere”.
Ceea ce mulți nu știu este că, atunci când cumperi mai multe banane, este ideal să alegi o combinație de banane verzi și coapte. Aceasta este cheia pentru a avea întotdeauna banane coapte la momentul potrivit. Iată de ce:
Dacă alegi doar banane deja coapte, nu vei reuși să te bucuri de fructe proaspete pe tot parcursul săptămânii, deoarece acestea se vor coace foarte rapid și se vor strica repede. În schimb, dacă alegi câteva banane verzi, acestea se vor coace mai încet și vei avea întotdeauna banane gata de consumat într-un interval mai lung.
Bananele coapte perfect au o viață scurtă pe rafturile tale. Dacă vrei să ai banane gata de mâncat pe toată săptămâna, este important să ai o varietate de stadii de coacere. Cumpără un buchet cu banane care să includă atât banane verzi, cât și banane care sunt aproape de a se coace. Astfel, pe măsură ce bananele verzi se coc, cele deja coapte vor fi consumate, iar tu nu vei ajunge să arunci fructe coapte prea mult.
Dacă ai un buchet de banane de diferite stadii de coacere, poți să le depozitezi în mod corespunzător pentru a le menține proaspete mai mult timp. Bananele verzi se coc treptat, în timp ce cele coapte pot fi lăsate pe blatul de bucătărie sau depozitate în frigider pentru a încetini procesul de coacere.
Dacă ai mai multe banane verzi și nu vrei ca ele să se coacă prea repede, depozitează-le într-o pungă de hârtie. Aceasta va ajuta la conservarea etileno-ului, un gaz care accelerează procesul de coacere. Dacă ai banane deja coapte, poți să le pui într-o pungă de plastic în frigider, pentru a le păstra mai mult timp la o temperatură mai scăzută, astfel încât să nu se strice prea repede.
Nu mi-a trecut niciodată prin cap să iau mai multe în funcţie de nivelul de coacere! Întotdeauna le caut pe cele care sunt toate puțin verzi, dar apoi trebuie să aștept câteva zile și de obicei nu pot ajunge la toate înainte să fie prea moi”, a comentat cineva la postarea de pe Instagram a lui Kelsey.
„Le cumpăr un pic mai verzi, astfel încât să aibă mai mult timp înainte de a se coace cu adevărat. De obicei, asta facem și noi, dar această nouă metodă este mai eficientă, pentru că ne putem bucura de banane toată săptămâna”, a apreciat un alt urmăritor al recomandărilor sale.
Citește și: Banane proaspete pentru 6 luni? Da, se poate. Trucul pe care trebuie să îl încerci neapărat
Sursă foto: Shutterstock.