Rețeta de paste cu creveți a lui Jamie Oliver! E gata în 15 minute

E combinația perfectă de arome într-un singur fel!
  • Publicat:

Jamie Oliver și-a dezvăluit rețeta de paste cu creveți gata în doar 15 minute. Acest fel de mâncare elegant și delicios combină paste linguine, creveți, pancetta afumată și vin roșu.

Pastele, opțiune rapidă și reconfortantă pentru orice zi a săptămânii! Jamie Oliver, celebrul bucătar britanic, ne propune o rețetă de linguine cu creveți care promite să fie gata în doar 15 minute, scrie The Mirror.

Acest fel de mâncare combină savoarea cu eficiența, fiind ideal pentru sezonul aglomerat de sărbători.

O masă delicioasă și elegantă

„Elegante, delicioase și gata în 15 minute”, spune Jamie Oliver despre această rețetă, adăugând că „aceste paste cu creveți sunt peste măsură de bune și foarte elegante”. Secretul constă în tăierea măruntă a majorității creveților, care astfel se vor lipi perfect de paste, oferind dulceață și textură.

Ingrediente și preparare

Pentru a pregăti acest fel de mâncare aveți nevoie de:

  • 150 g linguine
  • 2 căței de usturoi
  • 160 g creveți cruzi, curățați
  • 4 felii de pancetta afumată
  • Ulei de măsline
  • 50 ml vin roșu italian
  • 1 lingură cu vârf de mascarpone
  • 50 g rucola
  • 10 g parmezan

Prepararea începe cu fierberea pastelor conform instrucțiunilor de pe pachet. În paralel, se încălzește o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline, în care se prăjește pancetta tăiată felii subțiri până devine aurie. Se adaugă usturoiul tocat mărunt și doi creveți întregi, lăsându-se la gătit pentru două minute.

După adăugarea vinului și lăsarea acestuia să se evapore, se incorporează restul creveților tocați și mascarpone-ul. Pastele fierte se transferă în tigaie împreună cu puțină apă de fierbere. Se adaugă rucola tocată grosier, amestecând continuu până când sosul devine mătăsos.

Jamie Oliver recomandă servirea cu parmezan ras și piper negru, garnisind cu rucola rămasă și eventual mai mult parmezan pentru iubitorii de brânză. Această rețetă asigură o masă delicioasă și sofisticată poate fi pregătită rapid, fiind perfectă pentru serile cu partenerul sau cele cu gașca de prieteni.

Foto: arhivă, Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult