Parizerul este alimentul preferat al românilor, mai ales că e și gustos, dar și ieftin! Dacă doriți să nu-l mai cumpărați din supermarketuri, există totuși o variantă prietenoasă cu sănătatea, care nu conține E-uri, potențiatori de gust, coloranți și alte substanțe periculoase. Ba dimpotrivă, este făcut doar din carne și condimente naturale.
Românii consumă mezeluri în cantități uriașe, în special parizer! Din păcate, parizerul din supermarketurile din România conține ingrediente nu tocmai bune pentru organism. Totuși, există o variantă mult mai sănătoasă, pe care o puteți încerca acasă.
Chef Nicolaie Tomescu le-a arătat tuturor cum se prepară, rapid și simplu, parizerul de casă cu ardei capia. Este o delicatesă sănătoasă, oferind o combinație inedită de arome și texturi. Pe Facebook, acesta a prezentat rețeta completă, ia mulți internauți au și încercat-o.
Parizerul de casă cu ardei capia este o reinterpretare autentică a clasicului parizer, îmbogățită cu o notă distinctivă de ardei capia. Preparat cu ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate, acesta oferă o textură fină și delicată.
Parizerul de casă cu ardei capia se poate prepara ușor, cu ingrediente naturale fără conservanți sau coloranți artificiali. Iată toate detaliile mai jos:
Curățăm toate legumele și le spălăm bine. Curățăm puiul de pene. Într-o oală încăpătoare punem puiul, legumele dacă sunt mari tăiate în 2-3 bucăți, doar un singur ardei capia, sare, piper și foile de dafin la foc mare.
Când începe să clocotească reducem focul la mediu și luăm spuma. Din acest moment fierbem pentru minim 90 de minute la foc mediu. După fierbere, scoatem toate legumele afar,ă dar și puiul și le lăsăm să se răcească ușor.
Punem cele 30 de g de gelatină la hidratat în 150 de g de supă temperată pentru 10 minute. Dezosăm carnea și o punem într-un robot de bucătărie alături de 1-2 bucăți de morcovi, un păstârnac și vreo 200 ml de supă. În funcție de cât de colorat dorim să iasă adăugăm treptat din bucata de sfeclă.
Separat, curățăm și spălăm bine ardeiul, îl tăiem cubulețe și îl călim la foc mic fără sare pentru 10 minute având grijă așa nu să se ardă.. În caz ca începe să se prindă mai adăugați câte puțină supă. Adăugăm gelatina și amestecăm energic astfel încât compoziția să devină omogenă. Încorporăm și ardeiul gras și turnăm în sticle de 1 litru, apoi dăm la rece până a doua zi, după care poate fi tăiat și servit. Poftă bună!
Sursa foto: facebook Chef Nicolaie Tomescu