Să luăm următorul scenariu: tocmai ce ai terminat de pregătit cina, poate chiar un somon la cuptor cu legume, dar toată casa miroase a mâncare. Mirosul de pește, de exemplu, poate fi unul chiar persistent și poate rezista și până a doua zi. Din fericire, poți să împrospătezi atmosfera din casă și să elimini mirosul de mâncare după ce ai gătit.
Oțetul este folosit nu doar pentru a curăța diverse suprafețe, ci și pentru a neutraliza mirosurile persistente, iar asta datorită acidității pe care o are. Da, poți scăpa de mirosul de mâncare după ce ai gătit prin două metode:
Un alt truc care te ajută să elimini mirosurile neplăcute de mâncare este prin fierberea mirodeniilor.
Pune un ibric cu apă pe foc, în care să adaugi câteva bețe de scorțișoară și una sau două lingurițe de ghimbir ras. Lasă amestecul să fiarbă timp de 10-15 minute, apoi lasă condimentele să-ți acapareze locuința.
Un alt mod prin care poți îndepărta mirosurile de mâncare, în special cel de pește, este acela de a coace un desert la cuptor. Mirosul de pandișpan, fursecuri sau biscuiți va înlocui cu brio mirosul de mâncare gătită.
Foto: shutterstock