Avocado este un element de bază în bucătărie, indiferent de sezon, dar și o completare fabuloasă la orice fel de mic dejun. Este, de asemenea, un aliment foarte sănătos, cu un conținut ridicat de grăsimi. Majoritatea grăsimilor din avocado sunt grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rău”.
Avocado conține, de asemenea, vitaminele A, B, C, E și K și este bogat în substanțe chimice vegetale numite polifenoli, care contribuie la sănătatea inimii și a sistemului digestiv.
Așadar, poate fi extrem de frustrant să tai un avocado doar pentru a descoperi că a devenit maro și prea copt. Se pare că mulți depozitează avocado în mod greșit, iar soluția nu este simpla scufundare în apă. Deși pe rețelele de socializare se promovează această metodă, păstrarea avocadoului în apă doar favorizează dezvoltarea bacteriilor și, în consecință, alterează fructul. În realitate, acest lucru vă poate îmbolnăvi.
Din fericire, există o metodă mult mai sigură și mai eficientă de a păstra avocadoul verde timp de până la o lună, scrie publicația Express.
Pentru a evita alterarea fructului, în primul rând, trebuie să speli avocadoul bine pentru a elimina bacteriile, să-l usuci și să-l depozitezi într-un recipient etanș. Pentru a scăpa de bacterii poți face o soluție din două ingrediente: apă rece și oțet alb distilat în proporție de 5%. Crezi că spălarea fructelor cu soluție de oțet este ciudată? Mai gândește-te. Acest truc inteligent elimină bacteriile sau contaminanții de pe coajă, prelungind astfel durata de viață a avocadoului și a altor fructe.
Pentru o durată de viață optimă, așază avocadoul lângă lămâi, pentru că se mențin reciproc proaspete pentru mai mult timp. Totuși, evită să-l depozitezi lângă mere sau banane, deoarece acestea vor accelera coacerea avocadoului.
Foto: shutterstock