Unde să pui avocado în frigider să nu se mai înnegrească. Rămâne verde până la o lună!

Nu e tocmai plăcut să tai un avocado și să descoperi că pulpa a căpătat o nuanță maronie. Iată unde să pui avocado în frigider să nu se mai înnegrească.
  • Publicat:
Unde să pui avocado în frigider să nu se mai înnegrească. Rămâne verde până la o lună!
Unde să pui avocado în frigider să nu se mai înnegrească. Rezistă până la o lună!

Avocado este un element de bază în bucătărie, indiferent de sezon, dar și o completare fabuloasă la orice fel de mic dejun. Este, de asemenea, un aliment foarte sănătos, cu un conținut ridicat de grăsimi. Majoritatea grăsimilor din avocado sunt grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rău”.

Avocado conține, de asemenea, vitaminele A, B, C, E și K și este bogat în substanțe chimice vegetale numite polifenoli, care contribuie la sănătatea inimii și a sistemului digestiv.

Așadar, poate fi extrem de frustrant să tai un avocado doar pentru a descoperi că a devenit maro și prea copt. Se pare că mulți depozitează avocado în mod greșit, iar soluția nu este simpla scufundare în apă. Deși pe rețelele de socializare se promovează această metodă, păstrarea avocadoului în apă doar favorizează dezvoltarea bacteriilor și, în consecință, alterează fructul. În realitate, acest lucru vă poate îmbolnăvi.

Din fericire, există o metodă mult mai sigură și mai eficientă de a păstra avocadoul verde timp de până la o lună, scrie publicația Express.

Cum se spală corect fructul avocado

Pentru a evita alterarea fructului, în primul rând, trebuie să speli avocadoul bine pentru a elimina bacteriile, să-l usuci și să-l depozitezi într-un recipient etanș. Pentru a scăpa de bacterii poți face o soluție din două ingrediente: apă rece și oțet alb distilat în proporție de 5%. Crezi că spălarea fructelor cu soluție de oțet este ciudată? Mai gândește-te. Acest truc inteligent elimină bacteriile sau contaminanții de pe coajă, prelungind astfel durata de viață a avocadoului și a altor fructe.

  • Mai întâi, îndepărtează orice etichete de pe coaja avocadoului și pune-l într-un bol cu apă rece amestecată cu 60ml de oțet alb.
  • Setează un cronometru pentru exact două minute înainte de a scufunda avocadoul în apă și ai grijă să nu depășești acest timp, altfel vei risca să simți gustul de oțet în fruct.
  • După ce au trecut cele două minute, clătește avocadoul sub apă și lasă-l să se usuce complet la aer.
  • Este esențial ca avocadoul să fie perfect uscat înainte de depozitare, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiului.
  • Dacă avocadoul este încă tare, lasă-l într-un bol de fructe; dacă este copt, păstrează-l în frigider pentru a încetini procesul de coacere.

Unde să pui avocado în frigider să nu se mai înnegrească

Pentru o durată de viață optimă, așază avocadoul lângă lămâi, pentru că se mențin reciproc proaspete pentru mai mult timp. Totuși, evită să-l depozitezi lângă mere sau banane, deoarece acestea vor accelera coacerea avocadoului.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult