Ediția din această săptămână a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a pus lumina pe cei despre care s-a spus în trecut și continuă să se spună și astăzi că sunt eroii României. Adrian Artene a purtat o discuție emoționantă cu unul dintre sportivii care au așezat numele României în cărțile de istorie, deseori, cu un spirit al sacrificiului împins la extrem.
Cătălin Chirilă, canoist roman, campion mondial și european C1-1000 m și vicecampion mondial C1-500 m, se uită în ochii urmăritorilor „Altceva cu Adrian Artene” și mărturisește cu puterea inimii ce înseamnă imnul pentru el și cum poate fi străpuns un om de puterea generată de mândria de a fi roman. Desigur, sportivul descrie și momentele mai puțin fericite din cariera sa de sportiv, povestește cum a ratat titlul olimpic, fiind creditat, la acel moment, cu cea mai importantă șansă de a deveni campion olimpic la Paris dintre toți sportivii români, dar și cum s-a repliat și a luat-o de la capăt.
„Când mă gândesc la imnul național, îmi fuge gândul la trei situații. Unul este acel moment când se intona imnul la Minsk, după ce am luat prima medalie de aur. Nici măcar nu știu cum să descriu sentimentul trăit atunci, tremuram pe podium. Următorul moment este cel de la Halifax, când am devenit campion mondial. De atât de multe emoții, am crezut că am asurzit, nu auzeam nimic. Cred că eram într-o altă lume, deja visam. Un sentiment extrem de plăcut”, spune sportivul.
„Al treilea moment este când am devenit campion european. Însă, acest moment a fost imediat după pierderea tatălui meu și a fost cumplit de greu. Am ajuns pe mal și îmi aduc aminte că m-am dus într-un colț și am început să plâng continuu. Este medalia dedicată tatălui meu. El a muncit până în ultimele zile din viață, nu avea cum să fie o altă culoare decât cea de aur”, a declarat Cătălin Chirilă.
Campion la caiac-canoe, Cătălin Chirilă duce mai departe povestea încununată cu succes a celui care a fost Ivan Patzaichin.
„Nu vă imaginați cât de frumos mă simt privit ca sportiv pentru România! România mereu a reprezentat o putere în sport. Nu cred că există sportiv pe plan internațional care să nu fi auzit de domnul Ivan Patzaichin. Așa cum și eu cunosc legende din Ungaria, Germania, sunt sigur că și sportivii de top ai lumii știu istoria noastră în sport”, conchide Cătălin Chirilă.
EPISODUL COMPLET:
EDIȚIE SPECIALĂ DE 1 DECEMBRIE. CĂTĂLIN CHIRILĂ, despre mândria de a fi român: „Luptăm pentru țară!”
CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:
00:00 – EDIȚIE SPECIALĂ DE 1 DECEMBRIE. CĂTĂLIN CHIRILĂ, despre mândria de a fi român: „Luptăm pentru țară!”
02:20 – Intro
05:21 – Și-a propus să fie… campion olimpic în fiecare zi!
08:59 – Reîntoarcere în timp la salcia de la Ciuperca
14:03 – Printre povești și bancuri cu pescari
23:51 – A cântat în corul bisericii din Sarichioi
31:07 – Despre dezamăgirea de la Paris: „Apa mi-a dat o lecție”
42:53 – N-a găsit puterea să revadă cursa ratată de la Olimpiadă
46:16 – S-a despărțit de antrenorul lui după eșec
52:00 – Îngerii care îl ajută din Ceruri
56:28 – Despre mândria de a fi român
01:02:06 – De ce n-ar reprezenta drapelul altei țări
01:07:00 – Medicii i-au recomandat să se oprească după Tokyo 2020
01:17:41 – Cum s-a născut „fenomenul Cătălin Chirilă”
01:22:38 – Cum își imaginează viața după retragerea din barcă
01:26:26 – A fost selectat pentru fotbal înainte de canoe
01:32:02 – „Vrăbiuța” a muncit cu bunica la câmp
01:38:05 – Mesajele care l-au mângâiat după Paris
01:39:52 – „Luptăm pentru țara noastră!”
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.