Un nou sprijin financiar va fi acordat românilor de la începutul anului viitor! Acești bani vor fi acordați copiilor vulnerabili. Autoritățile au obținut fonduri europene care vor fi folosite pentru servicii educaționale, medicale, de consiliere și altele, având ca scop prevenirea abandonului școlar și a separării copiilor de familii.
Din ianuarie 2025, primăriile sectoarelor 1 și 5 din București au obținut fonduri europene pentru copiii vulnerabili. Banii vor fi folosiți pentru servicii educaționale, medicale și de consiliere, pentru prevenirea abandonului școlar și separării de familii.
Primăria Sectorului 1 a anunțat deja obținerea unei finanțări de patru milioane de euro din fonduri europene pentru sprijinirea copiilor vulnerabili.
În schimb, Primăria Sectorului 5 a obținut aproximativ două milioane de euro pentru implementarea proiectului „ChildHub5”, destinat minorilor aflați în situații vulnerabile, cum ar fi cei cu dizabilități, cu venituri scăzute sau expuși riscului de excluziune socială, scrie Buletin de București.
La finalul lunii august 2024, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 5 a solicitat o finanțare de două milioane de euro pentru derularea proiectului „ChildHub5”. Proiectul vizează copii cu nevoi speciale, copii provenind din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar și excluziune socială.
Autoritățile Sectorului 5 au anunțat, la finalul lunii noiembrie, că au reușit să obțină aceste fonduri europene, iar proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni, începând cu ianuarie 2025 și până în decembrie 2027.
Primăria Sectorului 1 a obținut fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro pentru a sprijini 536 de copii vulnerabili, aflați în grija DGASPC din sector. Proiectul vizează îmbunătățirea condițiilor de viață ale copiilor, oferindu-le servicii medicale specializate, cum ar fi consultații și investigații medicale, tratamente stomatologice, kinetoterapie, dar și consiliere psihologică și psihoterapie pentru copii și părinții acestora.
Scopul principal al activităților derulate în cadrul acestui proiect este prevenirea separării copiilor de familiile lor (aproximativ 507 copii) și sprijinirea reintegrării în familie a celor care se află deja în sistemul de protecție specială (29 de copii).
Sursa foto: shutterstock