Un doctor a explicat câteva exerciții simple pentru față, despre care susține că pot elimina definitiv gușa. Pe canalul său de YouTube, care are aproape 13 milioane de abonați, Dr. Eric Berg DC a prezentat patru metode prin care oamenii pot tonifia pielea lăsată de pe gât și pot scăpa de gușă.
„Dacă faceți aceste exerciții pentru gușă în mod regulat, veți observa îmbunătățiri majore”, a spus el.
Explicând de ce apare pielea lăsată, Dr. Berg a declarat că „Pe măsură ce îmbătrânim, dezvoltăm piele lăsată, în special sub gât, deoarece acea zonă nu primește prea mult exercițiu. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, gravitația trage țesuturile în jos, ceea ce poate duce la mai multă laxitate a pielii”.
Pierderea în greutate poate, de asemenea, reduce aspectul gușei. Dr. Berg a explicat că sub pielea gâtului există un strat superficial și unul profund de țesut conjunctiv numit fascie. Mușchii și fascia gâtului sunt responsabili pentru flexia capului, mișcarea bărbiei și mișcarea maxilarului. Exercițiile pentru acești mușchi pot face diferența.
Primul exercițiu pentru față lucrează mușchiul care trage maxilarul în jos atunci când deschideți gura. În videoclip, Dr. Berg demonstrează exact ce trebuie să faceți și sugerează repetarea mișcării timp de 30 de secunde pe zi.
„Trebuie să coborâți maxilarul inferior și să deschideți gura cât de mult posibil”, a spus Dr. Berg. „Această mișcare creează tensiune sub bărbie. Probabil că au trecut ani de când ați activat acest mușchi, care este o zonă foarte neglijată a corpului”
El a mai adăugat că, „Pe măsură ce faceți aceste exerciții, pielea lăsată va începe să se tonifieze și să dispară. Veți avea o fermitate plăcută sub bărbie”.
Citește și: De ce facem gușă? 3 cauze mai puțin cunoscute ale bărbiei duble
Următorul exercițiu, care seamănă cu o grimasă, activează fascia superficială. Mișcați colțurile gurii în afară și în jos repetat, timp de 30 de secunde.
„Această expresie facială activează mușchii ușor diferiți de sub bărbie. Acest exercițiu se concentrează mai mult pe fascia superficială direct sub piele, chiar sub bărbie, mai puțin pe partea inferioară a gâtului”.
Al treilea exercițiu creează o alungire și o întindere profundă a fasciei. Din nou, repetați timp de 30 de secunde.
„Pentru acest exercițiu, înclinați capul pe spate cât de mult puteți, apoi împingeți maxilarul înainte sau în sus cât de mult posibil”, a explicat Dr. Berg.
Prin acest exercițiu, întindeți fascia și alungiți mușchii.
„Când împingeți maxilarul înainte și obțineți această întindere importantă, trebuie să înțelegeți că fascia este atașată nu doar de bărbie, ci se extinde sub partea de jos a buzei, în față”.
Al patrulea și ultimul exercițiu permite flexia capului pentru a întări și tonifia fascia. Pentru a face acest exercițiu, întindeți-vă pe pat, pe spate, cu capul atârnând peste marginea patului.
Ridicați capul cât mai aproape de piept, apoi coborâți-l înapoi. Repetați mișcarea timp de 30 de secunde.
„Aceasta va lucra acest țesut, va crește aportul de sânge și va crea mai multă contracție și tonifiere a fasciei profunde”, a explicat Dr. Berg. „Unii oameni vor fi surprinși de cât de slabi sunt mușchii gâtului. Aceasta este o zonă a corpului care nu este lucrată prea des”, a completat specialistul.
Foto: shutterstock