Alimentul pe care Regele Charles îl consumă zilnic la prânz de când a fost diagnosticat cu cancer

În urma diagnosticului de cancer, Regele Charles al III-lea a făcut schimbări semnificative în stilul de viață și dietă și, în același timp, a încurajat-o și pe soția lui, Regina Camilla, să-și ajusteze stilul de viață.
  • Publicat:

În urmă cu opt luni, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a anunțat că duce o bătălie cu cancerul. Acum, monarhul susține că a făcut schimbări majore în stilul de viață și în dietă, pentru a combate acest diagnostic.

Dacă până acum obișnuia să mănânce cât de cât sănătos, dar să sară peste mese din cauza programului aglomerat pe care-l are, acest obicei pare că s-a schimbat în ultimele luni.

Potrivit MailOnline, Regele Charles și-a încurajat și soția să consume un aliment nelipsit la masa de prânz, aliment care îl ajută să-și mențină forțele de când se află sub tratament. Așadar, în loc de o masă copioasă la masa de prânz, monarhul consumă jumătate de avocado.

Alimentul la care a renunțat după ce a fost diagnosticat cu cancer

Fiul Camillei, Tom Parker Bowles, a menționat că regele a redus consumul de carne roșie, iar într-un interviu pentru publicația Saga, s-a discutat și de faptul că regina a renunțat la carnea de porc, vită și miel. De asemenea, Tom a confirmat că regele „este mult mai atent la ce mănâncă și când mănâncă după ce a trecut prin atâtea”.

De ce nu e bine să mănânci carne roșie

Consumul în exces de carne roșie afectează starea generală de sănătate. Este deja cunoscut faptul că acest tip de carne conține substanțe cancerigene, iar gătite la temperaturi crescute poate produce substanțe care, la rândul lor, cresc riscul de cancer.

Citește și: Cum să consumi carnea roșie să nu-ți afectezi sănătatea

De ce e bine să mănânci avocado

Avocado conține grăsimi sănătoase și poate reduce colesterolul rău și crește colesterolul bun. E suficient să consumi doi avocado pe săptămână pentru a reduce riscul de boală coronară cu până la 21%.

De asemenea, acest fruct este bogat în fibre, care ajută la menținerea sistemului digestiv, iar pentru că are un conținut redus de fructoză, nu produce gaze.

Printre vitaminele și mineralele esențiale pe care le conține avocado, reamintim vitamina K, cupru și acidul folic, toate esențiale pentru densitatea oaselor și mineralizarea lor. Să nu uităm și de nutrienți precum luteină și zeaxantină, doi nutrienți care ajută la reducerea riscului de cataractă și degenerescență maculară.

O altă vitamină pe care o conține avocado este vitamina C, un antioxidant care ajută pielea să se mențină tânără și o protejează de razele UV. Nu neglijăm nici prezența potasiului, care ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge și reducerea tensiunii și nici a magneziului, care reglează glicemia.

Foto: arhivă

Sursă: Dailymail.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult