Dacă te chinui să consumi cele cinci porții de fructe și legume zilnic, nu ești singurul. Mulți consideră că mâncatul legumelor este o corvoadă, deoarece acestea pot fi fade și lipsite de inspirație. Dar nu te teme, există un truc pentru a face chiar și cele mai banale legume să explodeze de savoare. De exemplu, morcovii. Știai că i-ai gătit greșit până acum? Află în continuare cum să gătești morcovii să fie gustoși.
Bucătăreasa Kelly Scott, cunoscută pe TikTok drept kellyscleankitchen, are o metodă excelentă care poate convinge chiar și pe cei sceptici față de morcovi. Secretul succesului ei stă în preparare. Rețeta lui Kelly începe prin tăierea morcovilor și punerea lor într-o tigaie cu cimbru, sare și unt. Aceștia sunt aburiți sub capac timp de cinci minute, după care se adaugă un strop de sirop de arțar și supă de pui, suficient cât să acopere legumele până la jumătate.
După ce fierb încet încă cinci minute, până devin fragede, Kelly îndepărtează capacul și lasă compoziția să fiarbă până se formează o glazură lucioasă.
„Este combinația perfectă de sărat și dulce, și totul e gata în mai puțin de 30 de minute”, a declarat Kelly.
Chiar și iubitul ei a recunoscut că sunt „delicioși”. Rețeta a devenit virală, acumulând sute de aprecieri și comentarii de la pasionați de mâncare.
Există însă și capcane de evitat când vine vorba de prepararea morcovilor, deoarece o gătire excesivă poate duce la un gust fad și poate provoca pierderea nutrienților și a culorii vibrante. Pentru a păstra aceste calități, experții recomandă, dacă îi fierbi, să setezi un timer și să pui morcovii imediat într-o baie de gheață după ce sunt gata.
Ceea ce cauți este un rezultat „fragede-crocant”, astfel încât o furculiță să treacă ușor prin ei. De asemenea, condimentarea apei cu sare va îmbunătăți aroma în timpul gătitului, oferind rezultate mai gustoase.
Pe de altă parte, prăjirea morcovilor cu ulei de măsline, sare și piper poate amplifica gustul acestora, oferind margini aurii și fragede, care scot în evidență dulceața caramelizată din zaharurile naturale ale legumelor.
Foto: shutterstock