Rețeta de maioneză pentru vegani, bună pentru salata de boeuf. E bună și pentru slăbit!

Mai jos găsești rețeta de maioneză pentru vegani într-un robot de bucătărie sau folosind un blender.
  • Publicat:
Rețeta de maioneză pentru vegani, bună pentru salata de boeuf. E bună și pentru slăbit!
Rețeta de maioneză pentru vegani, bună pentru salata de boeuf. E bună și pentru slăbit!

Maioneza vegană este un excelent substitut fără ouă pentru maioneza obișnuită. O folosim pentru sandvișuri, ca bază pentru dressinguri și în salate. Mai jos găsești rețeta de maioneză pentru vegani într-un robot de bucătărie sau folosind un blender. Pentru cele mai bune rezultate, folosește ingrediente la temperatura camerei.

Ingrediente necesare în rețeta de maioneză pentru vegani

  • 1/2 cană (120 ml) lapte de soia, la temperatura camerei
  • 1 lingură oțet de vin roșu sau alb
  • 1/4 linguriță sare fină de mare, plus mai multă după gust
  • 1 ½ lingurițe muștar Dijon
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie (opțional)
  • 1 cană (236 ml) ulei neutru, cum ar fi ulei de șofrănel sau ulei vegetal
  • Un praf de zahăr din trestie sau sirop de arțar (opțional)

Cum se prepară rețeta de maioneză pentru vegani

Folosind un robot de bucătărie:

  1. Adaugă laptele de soia în bolul robotului de bucătărie. Procesează-l timp de 1 minut sau până când lichidul începe să se îngroașe.
  2. Adaugă oțetul, sarea, muștarul și sucul de lămâie, procesând încă 30 de secunde până la omogenizare.
  3. Răzuiește marginile și fundul bolului. Apoi, cu robotul în funcțiune, adăugă uleiul încet, în picături mici, până când ai adăugat aproximativ un sfert din ulei (adăugarea lentă a uleiului este esențială pentru emulsificare).
  4. Când observi că amestecul începe să se îngroașe și să emulsifice, poți adăuga uleiul într-un fir subțire, în loc de picături.
  5. După ce ai adăugat tot uleiul, răzuiește bolul și procesează încă 10 secunde.
  6. Gustă maioneza vegană și ajustează cu sare sau îndulcitor dacă este nevoie.
  7. Pe măsură ce maioneza stă la frigider, se îngroașă și mai mult (după 3-4 ore). Dacă maioneza este prea subțire, poți adăuga mai mult ulei și mixa lent.

Folosind un blender de imersie:

  1. Adaugă laptele de soia, oțetul, sarea și muștarul într-un borcan înalt sau un recipient potrivit pentru blenderul de imersie.
  2. Amestecă la viteză mare până când amestecul începe să se îngroașe.
  3. Cu blenderul de imersie la viteză mare, adăugă uleiul încet. Acest proces va dura unu-două minute. Adăugarea lentă a uleiului ajută maioneza să se emulsifice și să se îngroașe.
  4. Pe măsură ce termini de adăugat uleiul, mișcă blenderul de imersie sus și jos pentru a introduce puțin aer.
  5. Pe măsură ce maioneza stă la frigider, se îngroașă și mai mult (după 3-4 ore). Dacă maioneza este prea subțire, poți adăuga mai mult ulei și mixa lent.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: