Ce soluții există pentru cuplurile care nu pot obține o sarcină în mod natural

Pentru stabilirea cauzei infertilității, este recomandat consultul la un medic specializat în reproducere umană asistată medical și efectuarea unor analize și investigații specifice.
  • Publicat:
Ce soluții există pentru cuplurile care nu pot obține o sarcină în mod natural
Ce soluții există pentru cuplurile care nu pot obține o sarcină în mod natural

Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe cupluri, însă, din fericire, există soluții chiar și în astfel de situații. Important este să existe un diagnostic corect, astfel încât medicul să poată recomanda tratamentul necesar. Ca acest lucru să fie posibil, consultul de specialitate este esențial și trebuie să fie urmat de analizele și investigațiile indicate de medic.

Partenerii se confruntă cu infertilitate atunci când nu pot obține o sarcină pe cale naturală după contact sexual neprotejat timp de cel puțin un an de zile sau 6 luni, în cazul în care partenera are peste 35 de ani. Problemele de fertilitate pot să afecteze atât bărbații, cât și femeile și pot fi determinate de diferite cauze. Diferite afecțiuni, stilul de viață dezechilibrat, stresul, fumatul, consumul în exces de alcool, obezitatea, dieta necorespunzătoare sau sedentarismul sunt factori care cresc riscul unor probleme de fertilitate. Există și situații în care infertilitatea apare fără o cauză cunoscută.

Pentru stabilirea cauzei infertilității, este recomandat consultul la un medic specializat în reproducere umană asistată medical și efectuarea unor analize și investigații specifice. În funcție de cauza infertilității, dar și de alți factori, medicul poate recomanda ca metodă de tratament pentru infertilitate fie o intervenție chirurgicală, dacă este vorba de o afecțiune care împiedică obținerea unei sarcini, fie stimulare ovariană medicamentoasă, inseminare artificială sau fertilizare in vitro (FIV).

Inseminarea artificială este indicată de cele mai multe ori în cazul infertilității de cauză masculină și implică injectarea de spermatozoizi activi în uterul femeii, după ce în prealabil aceștia au fost atent selecționați. În acest mod, ovulul este fecundat de spermatozoid direct în trompele uterine, așa cum se întâmplă în mod natural.

Atunci când nu se obțin rezultatele scontate nici prin stimulare ovariană și nici prin inseminare artificială, medicul specializat în reproducere umană asistată poate recomanda fertilizarea in vitro, în prezent această metodă fiind considerată cea mai eficientă pentru a obține o sarcină.

Pe de altă parte, este important de știut că în anumite situații o procedură FIV poate fi recomandată chiar de la început, ca unică soluție pentru cuplul infertil. Fertilizarea in vitro implică recoltarea ovulelor printr-o puncție ovariană și fertilizarea acestora cu spermatozoizi de la partener, fecundarea ovulelor realizându-se în afara organismului, într-un laborator, în mod controlat. O parte din embrionii rezultați astfel sunt implantați în uterul femeii, ceilalți fiind criogenați, în vederea unui eventual nou ciclu FIV.

Centrul FIV SANADOR vine în sprijinul cuplurilor care și doresc un copil, dar nu îl pot obține în mod natural, cu servicii medicale performante pentru tratamentul infertilității. Echipa medicală, specializată în reproducere umană asistată medical, își desfășoară activitatea în conformitate cu protocoale și proceduri de ultimă oră, experiența acestora fiind dublată de echipamente moderne pentru reproducerea umană asistată. Centrul FIV SANADOR funcționează atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare de zi, în aceeași clădire cu Clinica SANADOR Floreasca.

Pacientele care au obținut o sarcină la Centrul FIV SANADOR pot opta în continuare pentru serviciile SANADOR pentru monitorizarea sarcinii, dar și pentru o naștere în siguranță la Maternitatea SANADOR, parte a Spitalului Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum este tratată modern hernia de disc
Cum este tratată modern hernia de disc