Coacăzele negre sunt într-adevăr un superaliment, fiind unul dintre cele mai bune surse de vitamina C din Europa, depășind lămâia în conținutul acestei vitamine. Este adevărat că coacăzele negre sunt un fruct extrem de bogat în vitamina C, având de aproximativ 4-5 ori mai multă vitamina C decât o lămâie.
Susținerea sistemului imunitar
Vitamina C este esențială pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor.
Antioxidant puternic
Vitamina C are proprietăți antioxidante, protejând celulele de stresul oxidativ și prevenind daunele cauzate de radicalii liberi. Acesta poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature și a unor afecțiuni cronice.
Producția de colagen
Vitamina C este esențială pentru producția de colagen, proteina care ajută la menținerea sănătății pielii, oaselor și vaselor de sânge.
Absorbția fierului
Vitamina C ajută la absorbția fierului din sursele vegetale (non-heme), prevenind deficiențele de fier și anemia.
Pe lângă vitamina C, coacăzele negre sunt o sursă excelentă de antioxidanți (cum ar fi antocianinele), fibre și minerale (precum potasiu, magneziu și fier). De asemenea, ele sunt bogate în vitamina A, vitaminele din complexul B și flavonoide, care ajută la protejarea organismului împotriva diverselor boli cronice.
Alte beneficii pentru sănătate:
Citește și: Amla sau coacăzul indian: 100 de grame din acest fruct conține la fel de multă vitamina C ca 20 de portocale
Sursă foto: Shutterstock.