Elena Merișoreanu, una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din România, a dezvăluit secretul pentru cele mai delicioase sarmale. Pe lângă cariera sa de succes, cu o agendă plină de concerte, cântăreața este și o gospodină desăvârșită.
Solista de muzică populară, cunoscută pentru interpretările sale autentice, pregătește sarmalele după o rețetă veche de peste 50 de ani, pe care a învățat-o de la mama sa. Aceasta a devenit un fel de „tradiție” în familia sa, iar Elena Merișoreanu pune un accent deosebit pe detalii atunci când vine vorba de prepararea acestora.
„La sarmalele de Crăciun, pe care și eu le prepar, în fiecare an, pentru familie, am mici secrete, pentru un gust delicios. Rețeta am învățat-o de la mama mea, este cea clasică, însă mai am și mici trucuri.
De pildă, pun mai multă carne și mai puțin orez, am văzut că alte gospodine fac de fapt invers. Iar, printre sarmale, când le pun la fiert, strecor și bucățele de slăninuță afumată. Ca mirodenii, adaug cimbru, busuioc și mai puțin piper. Musafirii vor mai cere o porție, atât de gustoase sunt!”, a declarat Elena Merișoreanu, porivit click.ro.
Cu toate acestea, interpreta de muzică populară atrage atenția tuturor gospodinelor, care deseori fac o greșeală majoră și riscă să strice gustul sarmalelor. Elena Merișoreanu le recomandă să pună varza la desărat și să schimbe apa de mai multe ori.
„Aveți grijă la varză! Înainte de a folosi foile, trebuie să le puneți la desărat, timp în care schimbați apa de mai multe ori. Și nici în compoziție să nu adăugați multă sare. Eu le fierb inițial pe aragaz, apoi le bag la cuptor.
De obicei, în vreo 3 ore sunt gata preparate. Se pot servi la masa de Crăciun cu pâine, însă cu mămăliguță caldă sunt și mai gustoase”, a menționat Elena Merișoreanu.
Sursa foto: arhivă