Secretul Elenei Merișoreanu pentru cele mai delicioase sarmale. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Elena Merișoreanu, una dintre cele mai iubite artiste ale muzicii populare, este și o gospodină desăvârșită, iar în perioada sărbătorilor dezvăluie secretul pentru cele mai delicioase sarmale. Cântăreața atrage atenția asupra unei greșeli frecvente pe care multe gospodine o fac, riscând să strice gustul acestora.
  • Publicat:
Secretul Elenei Merișoreanu pentru cele mai delicioase sarmale. Greșeala pe care multe gospodine o fac
Secretul Elenei Merișoreanu pentru cele mai delicioase sarmale

Elena Merișoreanu, una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din România, a dezvăluit secretul pentru cele mai delicioase sarmale. Pe lângă cariera sa de succes, cu o agendă plină de concerte, cântăreața este și o gospodină desăvârșită.

Solista de muzică populară, cunoscută pentru interpretările sale autentice, pregătește sarmalele după o rețetă veche de peste 50 de ani, pe care a învățat-o de la mama sa. Aceasta a devenit un fel de „tradiție” în familia sa, iar Elena Merișoreanu pune un accent deosebit pe detalii atunci când vine vorba de prepararea acestora.

„La sarmalele de Crăciun, pe care și eu le prepar, în fiecare an, pentru familie, am mici secrete, pentru un gust delicios. Rețeta am învățat-o de la mama mea, este cea clasică, însă mai am și mici trucuri.

De pildă, pun mai multă carne și mai puțin orez, am văzut că alte gospodine fac de fapt invers. Iar, printre sarmale, când le pun la fiert, strecor și bucățele de slăninuță afumată. Ca mirodenii, adaug cimbru, busuioc și mai puțin piper. Musafirii vor mai cere o porție, atât de gustoase sunt!”, a declarat Elena Merișoreanu, porivit click.ro.

Sfatul pe care Elena Merișoreanu îl dă gospodinelor atunci când fac sarmale

Cu toate acestea, interpreta de muzică populară atrage atenția tuturor gospodinelor, care deseori fac o greșeală majoră și riscă să strice gustul sarmalelor. Elena Merișoreanu le recomandă să pună varza la desărat și să schimbe apa de mai multe ori.

„Aveți grijă la varză! Înainte de a folosi foile, trebuie să le puneți la desărat, timp în care schimbați apa de mai multe ori. Și nici în compoziție să nu adăugați multă sare. Eu le fierb inițial pe aragaz, apoi le bag la cuptor.

De obicei, în vreo 3 ore sunt gata preparate. Se pot servi la masa de Crăciun cu pâine, însă cu mămăliguță caldă sunt și mai gustoase”, a menționat Elena Merișoreanu.

Sursa foto: arhivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult