Într-o perioadă în care oamenii din întreaga lume se bucură de mese abundente și alcool, un medic renumit a făcut o clarificare importantă. Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea susține că vinul roșu este băutura pe care o putem consuma în doze moderate pentru potențiale beneficii asupra sănătății.
Potrivit expertului, această băutură poate oferi chiar beneficii pentru creierul nostru. Profesorul Doctor Vlad Ciurea a subliniat importanța alegerii unui vin roșu închis la culoare.
„Iată ceva foarte interesant: să bem sau să nu bem… Da, creierul adoră puțin vin roșu, acesta deschide vasele cerebrale, crește pofta de viață și previne accidentele vasculare cerebrale și infarctele. Acesta este vinul roșu”, a declarat neurochirurgul, conform Ziare.com.
„Vinul roșu conține, de asemenea, o substanță numită resveratrol, care îmbunătățește calitatea vieții și funcția celulelor nervoase. Resveratrolul se găsește în strugurele pe care îl aveam în copilărie, numit Hamburg. Acest strugure de culoare închisă este renumit pentru asta”.
„Am avut chiar informații de la profesori de oftalmologie că îmbunătățește activitatea retinei. Vasele retiniene bazate pe resveratrol te ajută să vezi mult mai bine. Este un fenomen foarte interesant”, a adăugat neurochirurgul.
Deși poate părea aproape prea frumos pentru a fi adevărat, cuvintele neurochirurgului sunt sprijinite de numeroase studii. Acestea includ informații de la Dr. Nicholas R. Metrus, specialist renumit al publicației Very Well Health.
„Resveratrolul reduce inflamația. Acest aspect este important deoarece inflamația contribuie la leziunile cerebrale cauzate de un accident vascular cerebral”.
Totuși, este important de reținut că efectul menționat este prezent doar atunci când se consumă cantități mici sau moderate de vin roșu. Prin urmare, nu este deloc sănătos să consumi mai multe sticle de vin roșu închis în încercarea de a preveni un accident vascular cerebral.
Foto: shutterstock