De cele mai multe ori, carnea înghețată ne dă mari bătăi de cap, mai ales când vrem să gătim ceva rapid. De aceea, în acest material vă arătăm cum puteți dezgheța carnea de porc în numai 10 minute, fără să apelezi la cuptorul cu microunde.
Multe gospodine apelează la cuptorul cu microunde, ca la o soluție rapidă, deși este considerată una periculoasă pentru sănătate. În plus, această metodă poate schimba microstructura alimentelor, iar carnea riscă să fie dezghețată la suprafață și plină de gheață în interior.
Așadar, nu veți avea nevoie de aragaz și nici de cuptor cu microunde pentru a dezgheța carnea de porc. Trucul este unul simplu și încercat de multe gospodine.
Pentru a dezgheța carnea în câteva minute, aveți nevoie de două oale de bucătărie. Pe una dintre ele o să o pui cu gura in jos, iar pe fundul ei o sa așezi bucata de carne pe care tocmai ai scos-o din congelator și pe care vrei să o dezgheți. De reținut, carnea se pune într-o pungă.
A doua oală se umple cu ape rece sau la temperatura camerei și se așază peste bucata de carne. În maximum 10 minute, bucata de carne se va dezgheța. Nu veți pune bucăți de carne groase, căci procesul de dezghețare va dura mai mult.
Explicația e una simplă! Metalul oalelor transferă eficient frigul din carne în mediul exterior, iar presiunea constantă ajută la un dezgheț mai rapid. Este o metodă sigură, deoarece nu folosești căldură directă care ar putea compromite textura sau calitatea cărnii. În plus, greutatea oalei umplută cu apa va ajuta și ea la grăbirea procesului de topire.