ChatGPT poate acum să vorbească precum Moș Crăciun, datorită unei noi funcții lansate de OpenAI. Utilizatorii pot accesa ‘Santa Mode’ în decembrie, permițând chatbotului să imite vocea lui Moș Crăciun și să interacționeze cu familia.
ChatGPT, celebrul asistent virtual, vine cu o surpriză de sărbători pentru utilizatorii săi. Potrivit euronews.ro, OpenAI a lansat o nouă funcție care permite chatbot-ului să vorbească precum Moș Crăciun.
Această opțiune specială, numită «Santa Mode», este disponibilă în luna decembrie prin meniul Advanced Voice Mode al aplicației. Conform sursei citate, vocea generată imită perfect tonul jovial și cald al lui Moș Crăciun, aducând un plus de magie în casele utilizatorilor.
Funcția nu se limitează doar la voce, se pare că sistemul poate analiza și imagini, permițând lui Moș Crăciun virtual să „vadă” și să interacționeze cu membrii familiei. Această caracteristică face experiența mai interactivă și captivantă pentru copii. Modul Moș Crăciun este ușor de accesat, fiind reprezentat printr-o pictogramă cu fulg de zăpadă în interfața ChatGPT. Este disponibil pe toate platformele: mobil, web, MacOS și Windows.
Platforma de inteligență artificială generativă ChatGPT poate fi utilizată ca motor de căutare gratuit pentru utilizatorii săi, devenind concurență directă pentru Google. OpenAI a prezentat această extensie la sfârşitul lunii octombrie, la mai puţin de doi ani de la lansarea ChatGPT, însă aceasta a fost rezervată iniţial abonaţilor plătitori.
Utilizatorii vor avea nevoie doar de un cont, chiar şi unul gratuit, pentru a pune întrebări prin ChatGPT Search, spre exemplu despre ştiri recente sau evenimente viitoare, şi pentru a primi un răspuns scris cu link-uri către site-uri web. De asemenea, poate afişa răspunsuri pe o hartă, precum Google Maps.
Modul de conversaţie verbală cu ChatGPT poate, de asemenea, să îşi extragă răspunsurile de pe internet, pentru utilizatorii plătitori. Ca răspuns la creşterea spectaculoasă a ChatGPT de la OpenAI, Google, Meta (Facebook, Instagram) şi alţi giganţi ai tehnologiei au lansat servicii similare în 2023 şi 2024, capabile să producă text şi imagini la o simplă solicitare formulată în limbaj obişnuit.
Foto: arhivă