Motivele pentru care ar trebui să lovești de două ori capota mașinii iarna. Fă asta înainte de a te urca în autoturism

  • Publicat:
Motivele pentru care ar trebui să lovești de două ori capota mașinii iarna. Fă asta înainte de a te urca în autoturism

În timpul iernii, înainte de a porni la drum, mulți șoferi au obiceiul de a lovi capota mașinii de două ori. Acest gest aparent simplu poate avea un rol esențial în prevenirea unor probleme neplăcute. Iată câteva motive pentru care acest obicei este recomandat în sezonul rece.

Motivele pentru care ar trebui să lovești de două ori capota mașinii înainte de a urca, iarna

Verificarea prezenței animalelor mici sub capotă

Unul dintre cele mai importante motive pentru care este bine să lovești capota înainte de a urca în mașină este pentru a verifica dacă nu cumva un animal mic, precum o pisică sau un șoarece, s-a adăpostit acolo pentru a se proteja de frig. Acestea pot găsi un loc confortabil în motor, iar loviturile ușoare vor speria animalele și le vor determina să plece. Astfel, poți evita daunele provocate de animale care pot mușca cablurile sau piesele delicate ale motorului.

Prevenirea blocării mecanismelor de deschidere a capotei

În timpul iernii, umezeala și gheața pot cauza înghețarea sau blocarea mecanismelor de deschidere ale capotei. Dacă loviți capota, acest gest poate ajuta la eliberarea eventualelor acumulări de gheață care ar putea împiedica deschiderea corectă a capotei atunci când veți avea nevoie să o ridicați.

Asigurarea unei circulații adecvate a aerului

Uneori, capota mașinii poate acumula o cantitate de zăpadă sau gheață, care poate afecta aerisirea motorului sau circulația corectă a aerului. Prin lovirea capotei, ajutați la îndepărtarea unei părți din această acumulare de zăpadă, ceea ce poate contribui la menținerea unui motor mai eficient și la prevenirea supraîncălzirii.

Verificarea stării ștergătoarelor și a parbrizului

Dacă există zăpadă sau gheață acumulată pe capotă, aceasta poate ajunge pe parbriz în timpul călătoriei, afectând vizibilitatea. Lovirea capotei ajută, de asemenea, la îndepărtarea unei părți din această acumulare, ceea ce poate contribui la siguranța în trafic. Acest obicei poate fi, de asemenea, o modalitate de a verifica dacă ștergătoarele funcționează corespunzător și nu sunt înghețate.

Prevenirea scurgerilor de lichide din motor

În timpul iernii, este posibil ca unele lichide de la motor, cum ar fi lichidul de răcire, să înghețe și să provoace scurgeri. Lovirea capotei poate ajuta la verificarea integrității motorului și la depistarea unor eventuale scurgeri de lichide, care ar putea duce la probleme tehnice mai grave pe termen lung.

Citește și: Amendă de 3.000 de lei pentru șoferii români care NU au aceste 3 obiecte în mașină, pe timp de iarnă

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult