Unde să ții bananele să nu se mai înnegrească. Rămân proaspete mai mult de o săptămână

  • Publicat:
Unde să ții bananele să nu se mai înnegrească. Rămân proaspete mai mult de o săptămână

Pentru a păstra bananele proaspete și a preveni înnegrirea lor rapidă, există câteva trucuri simple pe care le poți încerca!

Unde să ții bananele să nu se mai înnegrească

1. Păstrează-le la temperatura camerei

Bananele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-un loc uscat și bine ventilat, departe de lumina directă a soarelui. Evită să le ții în frigider, deoarece frigul poate provoca înnegrirea coajei. Totuși, dacă bananele sunt deja coapte și vrei să le prelungești durata de viață, poți pune bananele coapte în frigider, iar coaja se va înnegri, dar fructul va rămâne proaspăt mai mult timp.

2. Împiedică etilena să afecteze alte fructe

Bananele produc etilenă, un gaz natural care accelerează coacerea altor fructe din apropiere. Așadar, pentru a evita ca bananele să se coacă prea repede și să se înnegrească, păstrează-le departe de alte fructe care produc etilenă (de exemplu, mere sau avocado). Poți, de asemenea, să le separi de celelalte fructe sau să le pui într-o coș de fructe singure.

3. Pune-le într-o pungă de hârtie

Dacă vrei să accelerezi coacerea bananelor, poți să le pui într-o pungă de hârtie (pentru a concentra etilena), dar dacă vrei să le menții proaspete mai mult timp, lasă-le în aer liber într-un coș sau pe un raft. Pungile de plastic nu permit o bună circulație a aerului, ceea ce poate duce la dezvoltarea mucegaiului.

4. Folosirea unui suport pentru banane

Un suport pentru banane este o metodă excelentă de a le păstra proaspete. Atunci când sunt suspendate, bananele nu se ating între ele, ceea ce ajută la prevenirea leziunilor sau a presiunii care poate accelera coacerea și înnegrirea. Un astfel de suport permite și o circulație mai bună a aerului.

5. Folosește folie alimentară pentru tije

Un truc eficient pentru a încetini procesul de coacere și a menține bananele proaspete mai mult timp este să înfășori tija (capătul) fiecărei banane într-o folie alimentară sau bandă de plastic. Acest lucru va reduce eliberarea de etilenă și va prelungi viața fructului.

6. Învelește-le într-o pânză/ prosop

Un alt truc este să înfășori bananele într-o pânză de bumbac sau un prosop subțire pentru a le proteja de umiditatea în exces, dar și de schimbările bruște de temperatură.

Citește și: Trucul simplu pentru a preveni stricarea fructelor. Cum să menții bananele și fructele de pădure proaspete mai mult timp

Concluzie

Păstrarea bananelor într-un loc uscat, bine ventilat și la temperatura camerei, departe de alte fructe care produc etilenă, va ajuta la menținerea lor proaspătă și la evitarea înnegririi rapide. Cu aceste trucuri simple, bananele vor rămâne proaspete mai mult de o săptămână!

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult