Metoda prin care să păstrezi brânza intactă. În ce să o ții în frigider să nu mai prindă mucegai

Pentru a preveni mucegaiul și a păstra brânza proaspătă mai mult timp, experții în reducerea risipei alimentare recomandă o metodă simplă și eficientă.
  • Publicat:
Metoda prin care să păstrezi brânza intactă. În ce să o ții în frigider să nu mai prindă mucegai

Brânza este un ingredient comun în multe dintre frigiderele noastre, folosită atât în preparate culinare, cât și consumată simplu. Totuși, de multe ori, nu ne gândim prea mult la cum o depozităm, iar acest lucru poate duce la risipa alimentară. Mulți dintre noi lăsăm brânza în ambalajul plastic al supermarketului sau o învelim în folie de plastic. Dar există o metodă simplă și eficientă pentru a preveni mucegaiul, iar aceasta a fost dezvăluită recent de experții în reducerea risipei alimentare pe TikTok.

Cum putem păstra brânza proaspătă

Expertul în domeniul risipei alimentare, cunoscut pe platforma TikTok @imperfectfoods, a împărtășit un truc ingenios pentru păstrarea brânzei în frigider care promite să o păstreze proaspătă mult mai mult timp. Potrivit acestuia, tot ce ai nevoie pentru a preveni formarea mucegaiului este o rolă de hârtie de bucătărie, o cutie etanșă și, cel mai important, oțetul alb.

Video-ul postat pe TikTok, care a acumulat deja peste 9.000 de vizualizări, a fost însoțit de mesajul „Fără brânză mucegăită”. În acest material, expertul a explicat că cel mai bun mod de a preveni deteriorarea brânzei este utilizarea oțetului.

„Nu o să simți gustul oțetului, dar acesta va ajuta la prevenirea mucegaiului pe brânză”, a spus expertul.

Cum funcționează? Este simplu: tot ce trebuie să faci este să înfășori brânza într-o bucată de hârtie de bucătărie ușor umezită cu oțet alb și să o depozitezi într-o cutie etanșă. Oțetul alb, care este un produs comun în majoritatea bucătăriilor, poate fi găsit și la prețuri accesibile, cum ar fi cele de 29 de bani de la Asda. Această metodă va menține brânza proaspătă și va împiedica formarea mucegaiului timp de săptămâni întregi, mult mai mult decât ar face-o ambalarea acesteia în folie de plastic.

Unde se depozitează brânza în frigider

De asemenea, este important să știi și unde să depozitezi brânza în frigider. Dacă ai suficient loc, folosește sertarele de legume, care mențin un nivel echilibrat de umiditate și sunt mai constante în ceea ce privește temperatura. De asemenea, evită să plasezi brânza în spatele frigiderului, acolo unde ar putea îngheța accidental. Unele frigidere sunt echipate cu compartimente dedicate pentru brânză, așa că profită de acest spațiu, dacă este disponibil.

În caz că nu reușești să consumi brânza înainte de data de expirare, înghețarea este o opțiune, dar trebuie menționat că acest proces poate modifica textura și gustul brânzei. Dacă alegi să îngheți brânza, învelește-o într-un hârtie specială pentru brânză sau hârtie de copt, pune-o într-un recipient etanș și depune-o în congelator. Ideal ar fi să o consumi în termen de șase luni.

Sursă – https://www.mirror.co.uk/lifestyle/food-drink/food-waste-expert-reveals-best-34435108

Sursă foto – AntAlexStudio / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult