Rețeta pentru cele mai cremoase ouă jumări, fără unt, lapte sau smântână

Un expert a împărtășit o rețetă simplă pentru cele mai „cremoase” ouă jumări și nu trebuie să adaugi unt, lapte sau smântână. Iată ce trebuie să faci pentru a le prepara.
  • Publicat:
Rețeta pentru cele mai cremoase ouă jumări, fără unt, lapte sau smântână
Rețeta pentru cele mai cremoase ouă jumări, fără unt, lapte sau smântână

Pentru cei care sunt atenți la siluetă în luna ianuarie, temându-se de un viitor lipsit de delicii cremoase cu unt și lapte, există o rețetă de ouă jumări extrem de cremoase, care renunță la lactate fără a compromite gustul. În timp ce rețeta tradițională sugerează că smântâna, laptele sau untul sunt esențiale pentru ouă bogate și aromate, un expert culinar susține că poți prepara ouă jumări care alunecă de pe lingură cu ușurință.

Contrar multor bucătari care se concentrează pe temperatura tigăii, acest expert subliniază importanța aburului, timpului și alegerii vasului. James, de la blogul culinar Fork and Twist, împărtășește trucul său ingenios pentru a obține ouă jumări perfecte de fiecare dată.

Citește și: Cum să mănânci ouă și unt fără să-ți crești colesterolul LDL

Cum să faci ouă jumări fără unt, lapte sau smântână

Rețeta pentru ouă jumări cremoase a fost un subiect de dezbatere, unii mizând pe temperatura tigăii, iar alții pe amestecarea constantă. Însă James contrazice aceste metode, susținând că sunt o pierdere de timp și nu duc la rezultatul dorit.

„Iată secretul: abur și timp. Așază un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu aproximativ patru centimetri de apă fierbând ușor și amestecă ușor ouăle”, a spus James.

Dacă ai încercat vreodată să topești ciocolată pe aragaz, probabil ești familiarizat cu această tehnică. Când folosești această metodă pentru ouă, este esențial să lași apa din bol să se încălzească mai mult decât de obicei.

James explică faptul că, odată ce apa este suficient de fierbinte, poți „găti ușor ouăle lent până devin groase, cremoase și bine gătite”. 

Acest truc funcționează cel mai bine atunci când prepari trei sau mai multe ouă, cu un nivel scăzut de apă și asigurându-te că bolul nu atinge apa. Apa trebuie să fiarbă ușor, nu să clocotească, în timp ce ouăle se gătesc. Amestecarea ouălor trebuie făcută rar, în special la început. Totuși, odată ce ouăle s-au îngroșat și s-au gătit, trebuie amestecate pentru a preveni supra-gătirea. James a subliniat că ouăle nu trebuie lăsate nesupravegheate spre finalul procesului.

„Acestea necesită o atenție deosebită spre sfârșit. Nu le lăsați nesupravegheate, deoarece cel mai probabil se vor găti prea mult”, a explicat James.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult